Antalya'da 200'ü aşkın katılımcının stant açtığı ve 30 bin ziyaretçinin beklendiği Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı 25'inci kez kapılarını açtı.


Antalya'da 25 yıldır düzenlenen ve Türk yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı, bugün törenle açıldı.

Her yıl olduğu gibi Safranbolu standının ve Safranbolu maket evinin kurulduğu fuarda, Tanıtım cd’si, hediyelik eşyalar ve tanıtım broşürler ziyaretçilere takdim edliyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’inde katıldığı, Antalya Expo Center/Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çekül Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ile birlikte çok sayıda belediye başkanları ve meslek odalarının yöneticilerinin katılımı ile açıldı.

Açılış öncesi konuşan Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, 25'inci kez bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul'da devasa büyüklükteki gökdelenlerin arasında sadece gözüne Haydarpaşa Lisesi, Ayasofya ve Süleymaniye Cami'nin takıldığını belirten Onkar, kültür mirası varlığının yapılaşmadaki önemine dikkat çekti. Yapex fuarının kültür zenginliğiyle donatıldığını kaydeden Onkar, kurum ve kuruluşların desteğiyle Türkiye'de yapı ve restorasyon konusunu bir arada işleyen tek fuar olma şansını kazandıklarını söyledi.

Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX)in restorasyon ve renovasyon açısından alanında çok önemli bir fuar olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Ülkemizin en önemli turiz merkezlerinden birisi de Antalya. Hem restorasyon hem renovasyon hem tarihi kentler bir arada olduklarında akla ilk olarak Safranbolu geliyor. Bu açıdan mutlaka Safranbolu olarak katılmamız gerekmekte idi. Diğer açıdan, Turizm alanında hem yerli işletmecilere hem turist gezdiren ajanslara en yakın nokta Antalya. Burada çok sayıda turizmci ve ajansla bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz. Yine bu balamda fuarda Safranbolu’da restorasyon ve tarihimizi korumaya yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmaları da aktarıyoruz” dedi.

Bu açıdan Safranbolu’nun diğer belediyelere örnek teşkil etmekte olduğunu kaydeden Ürkmezer, Bir diğer noktanın da tarihi korurken en önemli desteğin, finansal kaynağın turizm olduğunu, ‘bu nedenle Safranbolu’yu burada gün yüzüne çıkartma, tanıtma fırsatı buluyoruz, Safranbolu’yu en iyi şekilde temsil etme gayreti içerisindeyiz’ şeklinde konuştu.

Ürkmezer’e Fuarda Kült ve Sosyal İşler Müdürü Zülfye Eraslan Özcan, İmar Müdürlüğü Memurlarından Mimar Başak Tombak Dökmeci ve stant görevlisi olarak 2 kişilik belediye personeli eşlik ediyor.

Editör: Haber Merkezi