Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi ve Yenice İlçe Başkanı İsmail Kirenli, haftalık yayınladıkları basın açıklamasında ülke gündemine dair birçok konulara değindiler.

Yapılan yazılı basın açıklamasında şu konu ve görüşlere yer verildi;

"Nijerya açıklarında korsanların gemimize yaptığı saldırıda hayatını kaybeden denizcimize Allah’tan rahmet diliyor, kaçırılan on beş denizcimizin biran evvel kurtarılmasını temenni ediyorum.

‘Gelen gün, geçen günden daha güzel olacaktır’ diyerek, önümüzdeki dönem eğitimde MEB’in okulların açılıp açılmaması kararının yerel yöneticilere bırakılmasının daha isabetli olacağına inanıyoruz.

Kaymakam, il hıfzıssıhha, ilçe sağlık ve milli eğitim müdürlerinin dâhiliyle bu kararlar alınırsa pandemi etkisinin olmadığı bölgelerde eğitim aksamayacaktır.

İktidarın bugünkü reform çıkışları bir noktada sevindirici. Çünkü Türkiye’yi her alanda deforme ettiklerini kabul etmiş oluyorlar. Fakat iktidarın reform yapabilecek moral ve motivasyonu çoktan kaybetmiştir.

Adalet reformu önce vicdanlarda yapılmalıdır. Adalet zihniyeti değişmeli, yargıya müdahale ortadan kaldırılmalı. Başka türlü reform olmaz olamaz.

Demokrasi de reform olmalı; Türkiye çoğulcu yönetime yani (parlamenter) sisteme geçmeli, tek adama dayalı sistem yerine, ortak akıl tesis edilmeli. Firavuna sormuşlar ‘neden firavun oldun?’ O da ‘bana kimse bir şey demedi ki, bende firavun oldum’ demiş.

Sn. Cumhurbaşkanı yüksek faize karşı olabilir ama biz faizin tamamına karşıyız. Bu işin azı çoğu olmaz.

Türkiye’nin faize ödediği paralara bakıldığında milletimizin emeğinin faiz lobilerine gasp ettirildiğini açıkça görülmektedir.

AB Merkez Bankası faiz oranı %0,00 olduğu halde dolara %5,87 faiz vermek hangi mantıkla açıklanacak? Bizi Duyun-u Umumiye ’ye mahkûm edecek bu adımlar nasıl kabul edilebilir? Arkadaşlar size soruyorum.

3,5 milyar dolar borca 2031 yılına kadar toplamda 1.275 milyon dolar faiz ödeyeceğiz. Bu geleceğimizi ipotek altına almaktır.

Bu iktidarın Covid-19 tedbirleri turizm ve turizm dışı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Söz konusu turizm olunca her türlü tedbirlerden taviz verilebiliyor. Turizmden para gelecek diye Covid-19 dinlemiyor.

Evet; Yenice esnafımızda Covid-19’dan dolayı sıkıntı içerisinde kimse onların derdini sormuyor. Yurt içi ve yurtdışı uçak yolculuğunda insanlar yan yana oturuyor, seyahat ediyor Korona bulaşmıyor da lokanta, kafe, restoran, kahvehane de oturunca mı Korona bulaşıyor. Buna da acilen bir çare bulunmalı, esnafımıza yardımcı olunmalı.

Yine gelen şikâyetlerden birisi de engelli vatandaşlarımız Yenice Ziraat Bankası ATM’lerinde işlem yapamadıklarını, ATM’lerin çok yüksek olduğunu, ziraat bankası girişinde engelli rampası olmadığından bankaya girişlerde zorluk çektiklerini ifade ediyorlar. Engelli kardeşlerimize engel olmayalım.

Değirmenyanı Kadıoğlu mahallesinde de su sıkıntısı olduğu bu yüzden temizliklerini yapamadıklarını belirtiyorlar. Biran evvel bu sorunun da giderilmesini istiyoruz.

Cümlelerimi Yunus Emre’nin şiiriyle bitiriyorum; ‘Gelin Tanış Olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz."