Karabük'te tek istasyonu olan bir akaryakıt firmasının aylardır tadilat nedeniyle kapalı olmasından dolayı, buradan akaryakıt almak zorunda olan bazı resmi dairelerin araçları depolarını doldurabilmek için komşu illere gidip geliyor.

Karabük'te tek istasyonu olan ve ilçelerde dahil il genelinde o firmaya ait başka akaryakıt istasyonu olmayınca, anlaşmalı olan bazı devlet dairelerinin araçları akaryakıt alabilmek için ya Bartın'a gidip geliyor ya da Gerede’ye.

Aylardır tadilatta olan söz konusu akaryakıt istasyonunun, tadilatının 3-5 ay daha süreceği öğrenilirken, gerek bakanlıklar nezdinde, gerekse il müdürlükleri nezdinde yıllık akaryakıt alma anlaşması yapıldığından depoları doldurmak için bazı resmi araçlar 100 km gidiyor, 100 km geliyorlar.

Akaryakıt almak için komşu illere giden araçlar, aldıkları benzin ya da mazotun zaten üçte birini gidip gelirken harcıyorlar.

Söz konusu akaryakıt istasyonunun il genelinde başka bayisi olmadığından devlet araçlarının aylardır böyle bir uygulama yapması “Devletin malı deniz” ata sözünü akıllara getirdi.

Kamu kurumlarındaki harcamaların ne derece yüksek olduğu ve tasarruflardan uzak kaldığını bu uygulama ile gören vatandaşlar “Devletimiz çok zengin ama bu kadarına da zenginlik değil, müsriflik denmesi gerekir. Sayın Vali bunları görmüyor mu?” şeklinde yorumlarını yapıyorlar.