KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. REFİK POLAT ;

"HAVAALANI FANTAZİ"

"ÖĞRENCİ SAYISINA GÖRE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SAYISININ YETERSİZ"

"ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN ÇOK YOĞUN DERS PROGRAMI BİLİMSEL ÇALIŞMALARA ZAMAN BIRAKMIYOR"

REKTORPOLAT

Görevde birinci yılını tamamlayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, basın mensupları ile bir araya geldi.

Dobra dobra yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Rektör Polat, öncelikle Üniversite hakkında genel bilgiler aktardı. 2011 yılında Üniversitesinin öğrenci sayısı 10 bin 500 iken bugün öğrenci sayısının 47 bin 226 olduğunun belirten Rektör Polat, bu yıl 10 bin 451 mezun vereceklerini söyledi. Akademik personel olarak yeni kurulan üniversiteler kıyas yapıldığında iyi durumda olduklarını ifade eden rektör Polat “ 81 profesör, 81 doçent, 317 yardımcı doçent var. Bunu artırarak devam ettireceğiz.” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISINA GÖRE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ SAYISI YETERSİZ

Karabük Üniversitesinin öğrenci sayısının yıllar itibarıyla yükseldiğine dikkat çeken Rektör Polat “ 2010 yılında öğrenci sayımız 10 bin 522 iken bu sayı 2015 yılında 47 bin 226’ya yükselmiş, 2016 yılında ise bu sayının 52 bin 255’e yükseleceğini söyledi. Öğrenci sayısına göre öğretim görevlisi sayısının yetersiz geldiğini belirter rektör Polat, “ TÜBİTAK’la yürütülen sadece 30 projemiz var. Bilimsel araştırma projelerimiz 413 adet, Kalkınma Bakanlığı ve AB projeleri sayısı ise 6. Öğretim görevlilerimiz sürekli derslere girdikleri için, çok yoğun çalıştıkları için bilimsel çalışma yapmaya zaman ayıramıyorlar. Önümüzdeki dönem bu konuda çalışma yapacağız.

Kardemir ile de projeler ürettiklerini belirten Rektör Polat, sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili de bilgi aktardı.


ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Önümüzdeki dönem yapılacak olan yatırımlar ile ilgili bilgi aktaran Rektör Polat “ en büyük projelerimden ve önemsediğim projelerimden biri engelliler uygulama ve araştırma merkezi. Burada 6 ile 60 yaş arası tüm engellilere hizmet verilecek. Bu merkezde engellilerimiz her türlü beceri kazandırma, sosyalleşme konularında çalışma yapılacak. Merkezde aşçılık, müzik terapi, tiyatro, ahşap oymacılığı, görme engeliler için okuma salonları ve sinema salonları bulunacak” dedi

ENERJİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

Güneş enerjisi sistemleri hakkında da bilgi aktaran Rektör Polat “Biz kendi elektriğimizi kendimiz üreten bir kampus oluşturarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile Demir çelik Kampüsü tamamıyla elektriğini kendi üretecek güneş sistemleri ile donatılacak.  Üniversitemiz bünyesinde bulunan öğretim elemanlarının çalışmaları neticesinde hazırlanan projelerde sonuca ulaşılmış olup, ihaleye çıkma aşamasına gelmiştir” dedi.

SAFRANBOLU’YA SANAT ÜNİVERSİTESİ

Safranbolu’ya Sanat Üniversitesi kurulması yönünde çalışma yaptıklarını ve bunu çılgın proje olarak nitelendiren KBÜ Rektörü Prof. DR. Refik Polat, “ Bu projeyi önemsiyorum, ilk başlarda tepkili yaklaşım oldu. Bir ilde iki Üniversite olur mu diye. Niye olmasın, 150 bin nüfuslu bir yerde, bir ilde ikinci Üniversite olabilir. Sanat Üniversitesi Turizm Fakültesi, mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olacak. Binalar ve yerleşke alanını belirledik. İnşallah yakın zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

Vatan Hastanesi konusunda daha önce yapılan girişimlerle ilgili gelinen son durumla ilgili soruyu yanıtlayan rektör Polat “ burası özel mülkiyet, yani Kardemir’in. Bura ile ilgili devam eden bir mahkeme süreci var. Mahkeme devam ediyor.O yüzden beklemedeyiz” dedi.

Beşbinevlere yapılacak olan Doğum evi hastanesinin yıkıldığı alana sosyal bilimler Meslek yüksek Okulu yapılacağını belirten Polat, Safranbolu’ya iletişim Fakültesi açılması için gerekli başvuruyu YÖK’E yaptıklarını sözlerine ekledi.karabük üniversitesi

 STADYUM  NE OLACAK?

İki yıl önce hizmete açılan Ay Yıldızlı stadyumda meydana gelen çatlak ve kaymalarla ilgili bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Rektör Polat, kayma ve çatlakları doğrularken şöyle devam etti: “ Stadyum etrafına yapılan binalar heyelanı tetikliyor. Biz Çevre Bakanlığına, ilgili Bakanlık ve birimlere yazı yazarak durumu bildirdik, Biz resmi sorumluğumuzu yerine getirdik, fili olarak neler yapabiliriz bunun çalışması içindeyiz. Genel olarak kampus alınana bakarsak topografik olarak alan heyelan bölgesi, Her yerde kayma var. Bazen öngörülmeyen işler olabiliyor. Bu saatten sonra kampus alanını taşımayız, gereken neyse onu yapacağız.” dedi

HAVA ALANI FANTAZİ OLUR!

Karabük Üniversitesi tarafından daha önceki yıllarda başlatılan hava alanı ile ilgili yöneltilen soruya ise Rektör Polat “Hangi Üniversite hava alanı yapmış ki biz yapalım. Mühendislik Fakültesinin Laboratuarı yokken, hava alanı yapmak ancak fantezi olur. Hava alanı yapmak bizim işimiz değil, Hava alanı yapmak demek 10 yıl gelen bütçeyi buraya aktarmak demek. Bizim amacımız öğrenci sayısıyla birlikte akademik personel sayısını en kaliteli şekle getirmek, eğitim kalitesini artırmak, bu kaliteyi artırmak için ise gerekli tüm eksikleri tamamlamak” dedi.
Editör: Haber Merkezi