Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, TRT Belgesel Ödüllerinde “En İyi Proje” ve “En İyi Belgesel” ödüllerini kazanan akademisyen ve öğrencileri makamında kabul etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat; Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yasin Ortakçı, Öğretim Görevlileri Musa Ak ve Serdar Sabuncu ile öğrenciler Uğur Ersöz ve Nusret Oğuzhan Yıldız’ı makamında kabul etti.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat ziyarette, TRT Belgesel Ödüllerinde “En İyi Belgesel Film” ödülü sahibi öğrenciler Uğur Ersöz ve Nusret Oğuzhan Yıldız ile “En İyi Proje” ödülünün sahibi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümünden Öğr. Gör. Musa Ak’ı tebrik etti.

Belgeselin Oscar’ı olarak bilinen TRT Belgesel Ödüllerinde Karabük Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı öğrencileri “Uçan Adam” belgeseliyle çoğu İletişim Fakültesini geride bırakarak “En İyi Belgesel Film” ödülünü kazandı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Musa Ak da yine TRT Belgesel Ödüllerinde 280 projenin yarıştığı proje destek yarışmasında “Uzak” adlı belgesel film projesiyle “En İyi Proje” ödülünü elde etti.

Çok sayıda, film yapımcısı, yönetmen, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katıldığı 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinde bu yıl 101 ülkeden bin 397’si uluslararası kategoride olmak üzere toplam bin 605 film başvurusu yapıldı.