Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Ödül Töreni’ne online katıldı. Törende, 2019 yılında programa en fazla öğrenci göndererek girişimcilik bayrağını kazanan Karabük Üniversitesi, 2020 yılı Girişimcilik Bayrağı’nı İstanbul Üniversitesine devretti.

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Ödül Töreni bu yıl çevrim içi ortamda gerçekleşti. Canlı yayınlanan ödül törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, diğer üniversite rektörleri, TÜSİAD yönetimi, proje sahibi öğrenciler ve onlara rehber olan önemli firmaların temsilcileri katıldı.

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından 2011 yılından beri gerçekleştirilen ve her yıl rekor sayıda başvurunun yapıldığı “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasının 2020 dönemi için ödül töreni düzenlendi. Türkiye’nin 80 il ve 183 üniversitesinden alınan başvurular arasından Karabük Üniversitesi, “Girişimcilik Kampı”na en çok öğrenci gönderen ikinci üniversitesi oldu.

İş dünyası ve girişimcilik ekosistemini bir araya getiren TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ödül Töreni, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski’nin açılış konuşması ile başladı. Program, final jürisi ile sohbet ve finalist ekiplerin sunumu ile devam etti.

TÜSİAD rehberleri ile sohbet programının ardından ise Üniversite rektörlerinin katılımı ile gerçekleşen Girişimcilik Bayrağı Töreni’ne geçildi. Törene Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Beşkese katıldı.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat: Türk Öğrencilerimizin Yanı Sıra Uluslararası Öğrencileri de Bu Sisteme Dahil Etmek İstiyoruz


Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Girişimcilik Bayrağı Töreni’nde yaptığı konuşmada TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! programını üniversite olarak çok önemsediklerini ve 3 yıldır katılım sağladıklarını belirtti. Girişimcilik bayrağını daha önce aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Polat sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Bizi sevindiren ve gurur veren olay taşradan bir üniversite olarak Ankara, İzmir, İstanbul dışındaki bir ilden bu bayrağı taşıyabilmektir. Aşama aşama gelecek yılla ilgili planlarımız var. Bu bayrağı alırız veya ikinci, üçüncü oluruz o ayrı bir şey. Gelecek yıl bu programa uluslararası öğrencilerimizle birlikte daha fazla öğrenci göndermek istiyoruz. Türkiye’de en fazla uluslararası öğrencisi olan üniversiteler arasındayız. Farklı ülkelerden 9 bin uluslararası öğrencimiz var. Türk öğrencilerimizin yanında uluslararası öğrencileri de bu sisteme dahil etmek istiyoruz.”

Rektör Polat “Öğrencileri buna teşvik eden olay, hocalarımızın bu konuda duyarlı olması ve öğrencilere gereken özeni ve önemi göstermesi. Çok daha güzel işler başarmaya niyetliyiz. Buna inşallah devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak: Bayrağı Karabük Gibi Bir Üniversiteden Almak Ayrı Bir Gurur Vesilesi


Girişimcilik Bayrağını devralan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Bayrağı Karabük gibi bir üniversiteden almak ayrı bir gurur vesilesi. Refik Hocamla biz çok yakın arkadaşız. Bayrak dolayısıyla el değiştirmemiş gibi olacak. Bayrağın, Karabük ve İstanbul’da olması çok farklılık arz etmiyor. Yönümüz, hedefimiz aynı. Kendilerini ben de bu başarıları nedeniyle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Girişimcilik Bayrağı Töreni’nde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İzzet Açar, Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Genel Sekreter Lütfü Köm de eşlik etti.
Editör: Haber Merkezi