LİSTELER 18 ŞUBAT'TA ASKIYA ÇIKACAK

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ VE DÜZENLEME İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 26 ŞUBAT



Yüksek Seçim Kurulunca 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin hazırlanan seçim takvimi başladı. Cumartesi günü muhtarlık bölgesi listeleri askıya çıkacak. Bir hafta boyunca askıda kalacak olan listeler 26 Şubat Pazar günü indirilecek.

Takvime göre, seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesi amacıyla kullanılan MERNİS’ten veri alımı ve güncellemesi durdurulacak. Muhtarlık bölgesi asılı listelerinin dökümüne başlanacak. Halk oylamasına ilişkin parlamenterlerin SEÇSİS’ten tanımlaması yapılacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin kimlik bilgilerini içeren listelerin Cumhuriyet başsavcılıklarından istenerek SESSİS’e girilmesine başlanılacak ve listeler düzenlenecek.

LİSTELER 18 ŞUBAT İTİBARİYLE ASKIYA ÇIKACAK

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 18 Şubat (Cumartesi) sabah 08.00'de askıya çıkarılacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak. Yurt dışı seçmen kütüğü, ‘www.ysk.gov.tr’ adresinden ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. YSK’nın www.ysk.gov.tr adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, elektronik ortamda hazırlanan muhtarlık bölgesi askı listeleri ile yurt dışı seçmen kütüğünün siyasi partilere SEÇSİS, Siyasi Parti Portalı üzerinden erişime açılması, ayrıca talepleri halinde tutanak karşılığında siyasi partilerin genel merkez yetkililerine elden teslimi sağlanacak.

Bir hafta boyunca askıda kalacak olan muhtarlık bölgesi askı listeleri 26 Şubat Pazar günü indirilecek.  Bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtları, www.ysk.gov.tr adresinden sorgulanacak.

SON GÜN 26 ŞUBAT

Yüksek Seçim Kurulu internet sitesi üzerinden sorgulanabilen seçmen bilgisi üzerinde adres değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar için son gün 26 Şubat. Farklı bir adreste bulunan veya son yapılan seçimin ardından adres değişikliği yapanların bulundukları bölgede oy kullanabilmesi için adres beyanında bulunmaları gerekiyor. YSK tarafından yapılan uyarıda ise;

"26 Şubat 2017 (17.00) Pazar gününe kadar; bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmaları ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri,

Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç);

Öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir." denildi.
Editör: Haber Merkezi