Karabük ve Safranbolu’da 10 dakika etkili olan yağmur yolları adeta göle çevirdi. Hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükseldiği Karabük’te yağmur etkili oldu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Karabük’te kavurucu sıcakların ardından şehir merkezinde yağmur etkili oldu. Sağanak şekilde 10 dakika boyunca etkili olan yağmur Karabük ve Safranbolu’da bazı yolları göle çevirdi.

Rant mı, Eziyet mi?

Geçtiğimiz aylarda Safranbolu’da Ahmet Şahin’e ait binanın önündeki yolun kot seviyesine indirilerek rant oluşturulduğu yönde bir takım haberlerin yapılması ile gündeme gelen bölgede her yağmur sonrası yolun suyla dolması işin eziyet mi yoksa rant mı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bina sahibi tarafından yol çalışması yapılmadan önce yağmur ve pis su gideri için bina önünde yaptırdığı mazgallar ise yol çalışması adı altında belediye başkan yardımcısı Erdoğan Şenol’un talimatı ile asfalt dökülerek kapatılması da işçiler tarafından ifade edildi.

Daha önce mazgalların da bulunduğu bina önünde yol çalışması adı altında başlatılan çalışma sonrası çıkan dedikoduların gerçeğinin ise her yağmur sonrası ortaya çıkması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Sadri Artunç Caddesi üzerinde çalışmaların başlamadan önce bina sahibi Ahmet Şahin’in dönemin belediye başkanı Necdet Aksoy ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol’a bu işlemin yapılmaması noktasında uyarılarda bulunduğu ve hatta olayın sözlü tartışmaya kadar vardığı belediye çalışanları tarafından ifade edildi.