SABAH Gazetesi yazarlarından Ersin Ramoğlu dün yayınlanan köşe yazısında Demir-Çelik sektöründe yaşanan KDV yolsuzluğu ve çok sayıda demir tüccarına milyonluk ceza kesilmesini konu aldı. FETÖ, PKK ve Mafya üçlüsünün işin içinde olduğuna dikkat çeken Ramoğlu, Katrilyonluk KDV vurgunu yapıldığını ifade etti.

Yazısında "Bazı firmalar naylon fatura ile devleti vergi kaybına uğratıyor, haksız rekabete yol açarak sektörde dürüst çalışan firmaları mağdur ediyor." diyen Ramoğlu, KDV yolsuzluğunun İzmir, İskenderun, Payas, Ankara ve Karabük ayaklarının olduğunu belirtiyor.

Ersin Ramoğlu'nun yazısının bir kısmı ise şu şekilde;

...

"Bazı firmalar naylon fatura ile devleti vergi kaybına uğratıyor, haksız rekabete yol açarak sektörde dürüst çalışan firmaları mağdur ediyor.
Saadet zinciri şeklinde işleyen olay şöyle yürüyor:
Sıfır vergiyle alınan hurda demirin, faturalı demir fiyatının altında bir rakama faturasız olarak satılmasıyla vurgun başlıyor.
Hurda demirleri alanlar, faturasız olarak aldıkları hurda demir için paravan şirketlere yüzde 18 KDV'li fatura kestiriyor.
İlk faturanın kesiminden sonra hurda demirin fatura yolculuğu başlıyor.
Devreye sokulan paravan şirketler birbirlerine fatura keserek işlemi içinden çıkılmaz hale getiriyor.
Vurgun düzeni çok sayıda şirketten oluştuğu ve karmaşık ilişkiler kurulduğu için yapılan denetimlerde durum ya fark edilmiyor ya da fark edilenlerin sahiplerine ulaşılamıyor.
Tabela firmalar nedeniyle sonuç alınamıyor.
KDV yolsuzluğunun İzmir, İskenderun, Payas, Ankara ve Karabük ayağı var… "

...

2016 yılında aralarında Karabük'ün de yer aldığı 29 ilde naylon fatura operasyonu düzenlenmiş, 3'ü Karabük'ten olmak üzere toplam 49 kişi gözaltına alınmıştı. Kapsamlı şekilde yapılan incelemede KDV usulsüzlüğünün 1 Milyar Dolara ulaştığı belirlenmiş, Karabük dahil birçok ilde bazı firmalara ceza kesilmişti.

SABAH Gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayın.