Karabük Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayı dolayısı ile bir ay boyunca düzenlenen programlar, her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Yeni Mahalle Makasbaşı Parkında düzenlenen programa çocuklar başta olmak üzere mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince Yeni Mahalle Sosyal Yaşam Merkezinde açılan kursları başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile başlayan program çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Sosyal Yaşam Merkezi sertifika dağıtımında yaptığı konuşmada; “Biz göreve geldiğimiz zaman Karabük Belediyesi’nin elektrikleri kesildi. İşçisinin maaşını veremeyecek durumdaydık.

Şuan ise Türkiye’nin en zengin Belediyesi Karabük Belediyesi’dir. 103 tane park yaptık. Park yaptığımız arazilerin çoğunu parayla satın aldık. Karabük Belediyesi 9 yıldan bu tarafa 1 milyon nüfuslu şehirlerden daha fazla iş üretti. Köprüler, alt geçitler, meydan, kütüphane yapıp, 650 Km su tesisatını yeniledik.

1 milyon ton asfalt kullandık. Yapılamaz denilen projeler yapıyoruz. Yılbaşında spor vadisi projesini açacağız. Hiçbir zaman parasızlıktan alamadık. Belediyeden rüşveti kaldırdık. Belediyenin kasasına başka birinin eli sokturtmadık.

Sizin dualarınız sayesinde de Belediyenin kasası parayla doldu. Birlik ve beraberlik içerisinde Karabük’ü çok daha iyi yerlere taşıyabiliriz.

Önümüzdeki günlerde seçim var. Biz Karabük’ün her şeyi iyi olsun diye çalışıyoruz. Kütüphane yaptık. Meydan yoktu, meydan yaptık, ufukları büyüttük. Şu anda Türkiye’nin yayalaştırılmış en büyük meydanıdır. Karabük’te hiçbir arabanın lastiği çukura düşmüyor. Bunların hepsini beraber başardık. Hiçbir şeyi ufak düşünmedik.

Karabük İlerleme Sağlayamaz

Karabük’teki en büyük problem işsizlik problemidir. 9 sene önce işsizlik probleminin çözülmesi için şunu söyledim; Eskipazar’a çok büyük bir Organize Sanayi yapalım dedim. Türkiye’nin en büyük Organize Sanayisi olsun, 30.000 dönüm üzerine yapalım dedim.

Krokide de 30.000 dönüm araziyi işaretleyip ellerine verdik. Bakan Bey’de Organize Sanayinin 30.000 dönüm üzerine yapılması ile ilgili söz verdi. Şu anda ise Organize Sanayi için 3.000 dönüme müracaat etmişler. 30.000 dönümlük Organize Sanayimiz olsaydı şimdi otomobil fabrikası Karabük’e gelsin diyebilirdik.

Ama 3.000 dönüm olduğu zaman o otomobil fabrikasının park yeri dahi olmaz. Sıkıntımız bu düşüncelerimizi Ankara’ya aktaracak arkadaşlarımızın olmamasıdır. Biz burada konuşuyoruz, sesimiz Ankara’ya kadar ulaşmadan bir yerlerde kalıyor.

Aynı şekilde dedik ki Karabük’e havaalanı lazım. Bu havaalanını da Eflani’ye yapılması gerekli dedik. Şu anda ise üniversitenin üstüne küçük uçakların inebileceği bir uçak pisti yapıyorlar. Ankara’ya sesimizi duyuramadığımız için her şey yarım kalıyor. Organize Sanayimiz, havaalanınız yarım kalıyor.

Çevre ile ilgili problemimiz oluyor destek veren olmuyor. 9 yıldan bu tarafa bunları sizlere anlatıyorum. İlk aday olduğunda da seçilmem o kadar önemli değildi. Karabüklülere bir şeyler anlatabilirim diye yola çıktım.

Önümüzde 20 günümüz kaldı. Ankara’ya sesimizi duyuracak birilerini yollayamazsak. Karabük ilerleme sağlayamaz. Ben sizin duvarlarınızı, kaldırımlarınızı, yollarınızı yaparım. Ama Karabük’te ki gençlerimizle ilgili bir tek ekmek kapısı dahi açamayız.

Diğer yandan Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi de Ramazan eğlenceleridir. Ramazan Ayı boyunca her mahallede yapacağımız etkinliklerle, hemşerilerimiz hem geçmiş Ramazanları yâd edecek hem de eğlenecek” dedi.

Ramazan etkinliği 31.05.2018 Perşembe saat 21.00'de Kayabaşı Mahallesi Yaylacık Sosyal Yaşam Merkezi önünde devam edecek olup, tüm halkımız davetlidir.

Ramazan Etkinliklerine katılmak isteyenler www.karabuk.bel.tr adresinden şenliklerin yerini ve günlerini öğrenebilirler.