Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşine sosyal medya üzerinden yapılan çirkin hakaretler, sosyal medya uygulamalarının ne kadar kirlendiği yönünde tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, sosyal medya uygulamalarında yaşanan şiddet verici kirlenmeye karşı yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar, sosyal medya hesaplarını kullanmayacağını açıklamıştı.

MHP Liderinin bu çıkışının hemen ardından MHP’li Belediye Başkanları da Facebook, Twitter ve İnstagram gibi sosyal medya hesaplarını kullanmayacaklarını açıklamaya başladılar.

MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de dün akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak, gerekli yasal düzenleme yapılıncaya kadar sosyal medya hesaplarını dondurduğunu belirtti.

Başkan Vergili’nin açıklamasının ardından MHP’li Yenice ve Eskipazar Belediye Başkanları da Sosyal Medya hesaplarını yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar kullanmayacaklarını açıkladılar.

MHP ve AK Parti de siyaset yapanların Facebook, Twitter, İnstagram ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarını yasal düzenleme yapılıncaya kadar askıya alma tasarrufuna gitmeleri bekleniliyor.