Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam ediyor.

Başkan Vergili, Karabük Yücel Huzurevi Müdürü Yasin Eren ve huzurevi sakinlerine ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye parti üyeleri eşlik etti.

Karabük Yücel Huzurevi Müdürü Yasin Eren ve huzurevi sakinleri ise yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Öte yandan Rafet Vergili’ye huzurevi sakinlerinin gösterdiği sevgi ve ilgi ise gözlerden kaçmadı.

Vergili Huzurevi ziyaretinden sonra Cumayanı Sanayi Sitesi esnafları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Ben Karabük'te varlığı gördüm, okudum, zengin oldum. Yokluğu da Karabük'te gördüm, her şeyi Karabük'te gördüm. Karabük'ün çilesini, Karabüklülerin çekmiş olduğu cefayı en iyi bilen birisiyim. Hayati 4 konu var. Bir tanesi en fazla sıkıntısını çektiğiniz 4 yoldaki kavşak problemi. Biz bunu yalnız 4 yoldaki kavşak problemi olarak ele almadık. Soğuksu Mahallesinden Safranbolu'ya kadar 3 tane alt geçit, 3 tane üst geçit ile kesintisiz bir ulaşım projesi olarak ele aldık. İnşallah bu konuda devlet yapabildiğini yapar, yapamadığının biz yaparız. 5 yıl içerisinde bunların hepsini gerçekleştireceğim. Hatırlayın, Battı-Çıktı yapılırken günlerce tartışıldı "buraya bu yapılamaz, yan tarafı dere, Karabük'ün bütün kanalizasyonu oradan geçiyor, elektriği oradan geçiyor, askeriyenin tüm hatları oradan geçiyor" gibi iddialar varken hiç problemsiz biz Battı Çıktıyı yaptık. Bunu Karabük Belediyesinin bütçesi yaptı.

5000 Evler ile Karabük'ü birbirine bağladık ki Türkiye'nin en güzel köprülerinden birsi oldu. Size samimi olarak söylüyorum devlet idaresinde orayı 50 trilyon liraya bitiremezlerdi. Oranın maliyeti 12,5 trilyon liradır. Siz hepiniz ustasınız bakın size bir örnek vereceğim. 10 kilometre uzunluğundaki ana boruları değiştiriyordum. Boruları gittim teşvik ile aldım. Yalnız boruların kaynak işçiliği için fiyat topladığımız zaman 4,5 trilyon liranın altında fiyat alamadık. Sizin arkadaşlarınızdan birisine kaynak başı işçilik verdim ve maliyetimiz 450 bin liraya tamamlandı. Biz Karabüklülerin hakkını, hukukunu bu şekilde koruduk. Yine Karabük ile ilgili hayati konulardan bir tanesi Kesintisiz Ulaşım. Yine bir başkası Sağlık Tarama Merkezi. Bu Sağlık Tarama Merkezi ile hiç kimse tomografi sırası, röntgen sırası beklemeyecek. Ücretsiz merkezimize vatandaşımız gidecek hiç sıra beklemeden tüm tetkiklerini yaptırabilecek. Bununla ilgili de bütçemiz hazır. Yine bir Bilim Merkezi yapacağız ki bu da çocuklarımıza göre olacak. Dedik ki çocuklarımızın ufku açılması lazım. İçerisinde laboratuvarları olan, eğitimlerini daha güzel yapabilecekleri Türkiye'nin en güzel Teknoloji Merkezini yapacağız. Yine Sosyal Yaşam Merkezleri yapılacak, ihtiyaç olan yerlere köprülerimiz yapılacak. Asansör Kulelerimizin yapımına devam edilecek ki Karabük yatay asansörler ile yürüyen merdivenler ile anılan bir şehir haline gelecek. Biz gönüllüyüz, talipliyiz, atanmış bir aday değiliz. Ben bütün partilerin oyunu alan bir Belediye Başkanıyım. Bugüne kadar kimseyi birbirinden ayırmadım. 500'e yakın arkadaşımıza kumanya dağıtırız bunlardan bir tanesinin kimliğini bilmem. Karabük Belediyesi'nde siyaset üzerine hiç kimseye yardım yapılmaz. Çünkü biz sizlerin ortak değeri olarak Belediye Başkanı olduk.

Gelin Karabük'ü tekrardan hep beraber idare edelim. Karabük'ümüzün 50 yıllık geleceğini inşa edelim. Hepinizden destek ve dualarınızı bekliyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.