KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, REFERANDUM OYLAMASI İLE İLGİLİ TARTIŞMALARA DAHİL OLDU

VERGİLİ "AK PARTİ’DEN HERKES YÜZDE YÜZ EVET OYU MU VERDİ"



16 Nisan Pazar günü yapılan Anayasa Değişikliği Referandum seçimlerinin hemen ardından MHP’nin EVET oyu vermediği yönündeki tartışmalara ve söylemlere MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den “MHP, tüm samimiyetiyle “Evet” görüşünün yanında bulundu” şeklinde görüş beyan etti.

Vergili açıklamasında “Şimdi kendileri öyle yorum yapabilir. Yok, oy verdiler, vermediler diye yorum yapabilir. Burada önemli olan samimiyetle bu işin yanında olmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi tüm samimiyetiyle, sonuna kadar bu referandumda evet kampanyasının ve anayasa değişikliğinin tüm samimiyetiyle yanında bulundu.” Dedi.

“Şimdi bunların bir ölçüsü yok, ölçebilecek bir alette yok. AK Partiden herkes bu işe yüzde yüz evet demiş mi, dememiş mi, bunların değerlendirmeleri ilerde daha iyi yapılır.” diyen Rafet Vergili açıklamasına şöyle devam etti;  "Önemli olan referandumun geçmesiydi, ama bu şekilde o hiç oy vermedi, bu hiç oy vermedi tarzı biraz ters düşünce olur. Şu anda referandum %51,5 ile geçti. Daha önceki en son 1 Kasım seçimlerinde de AK Parti oyu % 48,5’di. Bu oyda maksimum vaziyette almış şekliydi. 7 Haziran seçimlerine göre de değerlendirdiğimiz zaman bir oy kayması olmuştur. 7 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden de oy kayması olmuştu."
Editör: Haber Merkezi