Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen CHP Karabük Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısında partililer İl Başkanı Abdullah Çakır'a hesap sordu.

CHP Karabük İl Teşkilatının 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde MARZİNC'ten 35 Bin TL seçim yardım parası aldığı gündeme gelmişti.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır'ın MARZİNC'ten hem para alıp, hem protesto eylemine katılmasına CHP tabanından tepki gelmiş ve "İl Başkanı hem para alıyor, hem de karşısında eylemlere katılıyor. Bunu yaparken utanmadı mı?" şeklinde ifadeler kullanmışlardı.

Geçtiğimiz pazartesi yapılan Merkez İlçe Danışma Kuruluna katılan partililer, MARZİNC'ten para alıp almadığını sordular. İl Başkanı Çakır'ın "Evet aldık, seçimlerde de kullandık" şeklinde cevap vermesi karşısında, CHP içinde geçmiş yıllarda görev yapan partililerden büyük tepki geldi.

İL BAŞKANI PARTİ SUÇU İŞLEMİŞ

CHP Karabük İl Başkanı Çakır'ın MARZİNC'ten para aldığını kabul etmesi ile büyük bir tepkiyle karşılaştığı ifade edilirken, partililer il başkanının parti suçu işlediğini ve toplantıda hazır bulunan CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy'un tutanakla bu işlenen suçu Genel Merkeze taşıması istendi.

CHP KARABÜK ESKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TOPLANTIYI TERK ETTİ

Danışma Kurulu Toplantısında MARZİNC'ten CHP'nin aldığı para tartışması büyük tepkilere dönüşmesi ile 2014'de CHP'den Karabük Belediye Başkan Adayı olan Erdal Demir de Çakır'ı eleştirince, İl Başkanı Çakır'ın, Demir'e "Daha ne zaman geldin bu partiye, sen sus." şeklinde çıkış yapınca, Demir'in toplantıyı terk ettiği belirtildi.

Eski Belediye Başkan Adayı Erdal Demir'e "Daha partiye yeni geldin" şeklinde eleştiri yapan İl Başkan Abdullah Çakır'a, diğer partililer de "Sen ne zaman geldin, bu partiye? Sen de daha 3-5 sene önce emekli olunca geldin. Hem CHP'ye yeni geldin, eski geldin demek bir il başkanına yakışıyor mu, bu nasıl bir yaklaşım, yaptığın ayıp." şeklinde ifadeler ile tepki gösterdikleri öğrenildi.



İL BAŞKANI ABDULLAH ÇAKIR KÖŞEYE SIKIŞTI

Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin CHP'de olağan üstü kurultay için geçtiğimiz yıl verdiği mücadele sırasında, CHP Eskipazar İlçe Başkanının "Benim Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu" dediği için yumruklayan İl Başkanı Abdullah Çakır'ın bu konuyla ilgili tabiri caiz ise Genel Merkez'de sabıkası varken, şimdi MARZİNC'den seçimlerde para aldığı için de parti suçu işlemekle karşı karşıya geldi.

Bu yıl içinde yapılacak olan İl kongresinde tekrar İl Başkanlığına aday olması beklenilen Abdullah Çakır'ın her geçen gün köşeye sıkıştığı da CHP kulislerinde konuşuluyor.

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ "BENİM HABERİM YOK"

Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısında yaşanan sıcak saatlerde CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy "Seçimlerde il teşkilatının MARZİNC'den para aldığı ile ilgili bir bilgim yok. Bana bu konuyla ilgili kimse bir şey söylemedi" dediği ifade edildi.

Öte yandan, İl Başkanı Abdullah Çakır'ın 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde de MARZİNC'den yine 25 Bin TL seçim parası aldığı ifade edilmekte.

Editör: Haber Merkezi