Fevzi Çakmak Mahallesi Bahattin Gazi Camii karşısında yeni yapılan park, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Açılış öncesi ilk konuşmayı yapan Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Tevfik Bostancı; “Bu parkın diğer parklardan ayıran en büyük özelliği, diğer parklarımızın %70-80’e yakını Karabük Belediyesi’ne ait arsalara ve kamu arazilerine yapılması. Burası tamamen şahısların tapulu arsasına yapılan bir park.

Bunun için huzurlarınızda şahsım ve mahallem adına Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’ye böyle bir arsayı satın alıp kamulaştırarak mahallemize çocuk parkı kazandırdıkları için huzurlarınızda sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Mahalle sakinlerinden tek ricam parklarımıza sahip çıkalım” dedi.

Fevzi çakmak Mahallesi parkının açılışını yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise; “Mahallenin bu kadar parka ilgisi olması ihtiyaç olduğu anlamında. Eğer yan taraftaki parsellerden satan olursa bu parkı büyütmek için Belediyemiz satın alacak. Size buradaki parkı büyütebildiğim kadarıyla büyütmeye çalışacağım. Bu zamana kadar Karabük’te 90 parkımız faaliyete girdi. Bu parkları yaparken çoğunun arsasını parayla satın aldık.

Benim Belediye Başkanlık görevime başlayalı 8,5 yıl oldu. İlk aday çıktığımda bana güvendiniz. Parti oyumuz düşük olduğu halde hiç kimse parti gözetmeden beni Belediye Başkanı seçtiniz. Bende Allah için elimden geldiği kadar nasıl çaba sarf edilmesi gerekiyorsa çaba sarfettim. Size ne söz verdiysem hepsini gerçekleştirdim. 2. seçimlerde tereddütlü olan başka partili büyüklerimiz, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz hiç tereddüt etmeden çok yüksek bir oy ile bizi tekrar Belediye Başkanı yaptılar.

Sizlere vermiş olduğum sözlerin hepsinin gerçekleştiğini sizde görmüş olacaksınız. Türkiye’de 81 vilayet içerisinde maddi sıkıntısı olmayan, para problemi olmayan, yalnız kaynaklarını vatandaşı için harcayan Türkiye’de tek Belediyeyiz. Belediye’nin içerisinde rüşveti olmayan, torpili olmayan, ihtiması olmayan Türkiye’de tek Belediyeyiz. Bu kadar iddialıyım. Vatandaştan aldığını vatandaşa harcayan, bütün mahallenin eksiğini hiçbir mahalleyi gözetmeden bitirmeye çalışan Türkiye’deki tek Belediyeyiz.

Karabük Belediyesi ne yaptı derseniz hal binasını yaptı, mezbahayı yaptı, battı çıktı yaptı. Hepsi devlet programına yaptırmıştır. Bugüne kadar bütün Belediyeler dolmuş durağı, kütüphane, meydan, mahallelere asansör, yürüyen merdivenler, 90 tane park, hurdacılar sitesi, 2 tane bulvar, 5000 Evler Safranbolu arasına köprü, 200 Evlerde ticaret merkezi, 100. Yıl’da pazar yeri ve AVM merkezi bitmek üzere. Türkiye’nin en ucuz suyunu Karabük Belediyesi dağıtıyor. 5 yılda doğalgaz programın tamamını bitirdik” dedi.

Yapılan konuşmaların ve duaların ardından Fevzi Çakmak Mahallesi Bahattin Gazi Cami karşısındaki parkın açılışı gerçekleştirildi.