2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Hasan Gemici Özel Eğitim Okulunda eğitim gören özel çocuklar Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i Kaymakamlık Makamında ziyaret ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Okul Müdürü Turgay Tokat ve görevli Öğretmenleri ile ziyarete gelen çocukların oldukça mutlu oldukları gözlemlenirken Gümüş, “Okula ve Safranbolu’da eğitime verdiği desteklerden dolayı Safranbolu Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, özel çocuklarla uzun süre ilgilenen ve sohbet eden Ürkmezer ise, Otizmin bir engel olmadığını ifade ederken; “ Otistik çocukların bağımsız yaşayabilmeleri, davranış problemlerinin azaltılarak gereksinimleri olan becerileri kazanabilmeleri doğru yöntemlere dayanan eğitimle sağlanabileceğini düşünüyorum. Okulumuzda da bu tür çalışmaları görmekte, hatta çocuklarımızın ortaya çıkardıkları esreler ile de gurur duymaktayız. Bununla birlikte, çocuklarımızın eğitiminde sabır ve şefkati eksik etmeyen okul idaresi, öğretmen ve velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi