Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Ünal Özdemir, Türk Eğitim Sen genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Özdemir, yaptığı açıklamada, kurulduğu günden itibaren Türk eğitim sisteminin bir parçası olarak, Türkiye’ye, Türk Milleti’ne hizmeti şiar edinmiş olan Türk eğitim sen ailesinin bir üyesi olduğunu söyledi.

Karabük Şubesi üyelerinin teveccühü ile üst kurul delegesi olarak da hizmet edebilme fırsatı bulduğunu kaydeden Özdemir, “ Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, Türk Eğitim Sen ailesini temsil ve hizmet noktasında, daha iyi yerlere taşımak, bilgi ve birikimlerimiz ile zaten her an içerisinde olduğumuz davaya katkı sağlamak amacıyla genel başkanlığa adayım” dedi.

Prof. Dr. Ünal Özdemir Kimdir?

1970 yılında Safranbolu’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu’da tamamladı. 1988’de Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim dalında Yükseköğrenimine başladı. Bu bölümden 1992 yılında mezun olan Özdemir, 1994’de yüksek lisans 1998’de ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Karabük Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümüne Doç. Dr. Olarak atandı. 2017’den beri Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde Profesör unvanıyla görevine devam etmektedir.

Özdemir, Karabük Üniversitesi Senato Kurulu yeliği, Türk Savaş Sanatları Sayokan Dünya Federasyon Başkanlığı, Karabük TÜRKAV Başkan Yardımcılığı, Kardemir Karabükspor kulüp yöneticiliği, Karabük Ülkü Ocakları yöneticiliği ve Türk Eğitim Sen Karabük Şubesi Üniversite biriminde idari görevlerde bulundu.

Prof. Dr. Ünal Özdemir evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi