Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 97.yıldönümünü yazılı bir basın açıklama yaparak kutladı.


12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır. Kökleri asırlar öncesine dayanan bir milletin Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadelesi ve inancının sembolüdür.


İstiklal Marşı; aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir.


Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete umut ışığı olmuştur. O zor zamanlarda umudunu ve inancını asla kaybetmeyen Akif, Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur.


Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi