Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov ile Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı ve İkinci Kâtibi Bobur I. Tagaev’in de aralarında bulunduğu Özbekistanlı heyet Karabük Üniversitesini ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi uluslararası alandaki iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi; Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov, Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Yardımcısı ve İkinci Kâtibi Bobur I. Tagaev ile beraberindeki heyeti ağırladı.

Ziyaret kapsamında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’la bir araya gelen Özbekistanlı heyet, ikili iş birliklerinin artırılması konusunu ve iki üniversitenin ortak çalışma yapabileceği alanları görüştü.

Ziyarette konuşan Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shuhrat Sirojiddinov, uluslararası alanda daha fazla iş birliği yapmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Karabük Üniversitesi ile iş birliği yapmak istememizin en büyük sebebi; Karabük Üniversitesinin Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olmasıdır. Henüz on bir yıllık bir geçmişi olmasına rağmen, bu kadar büyük başarılar elde etmesi Karabük Üniversitesinin ne kadar önemli ve büyük bir üniversite olduğu gösteriyor.”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi ile akademik alanlarda her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti.

İki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ziyaret kapsamında Karabük Üniversitesi ile Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Ortak Türkoloji Merkezi kurmak, ortak lisans üstü programı açmak, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi gibi konuların yer aldığı protokolü, iki üniversitenin rektörleri imzaladı.

Editör: Haber Merkezi