24 Haziran 2018'de yapılacak genel seçimlerde İYİ Parti'den Karabük Milletvekili Aday Adayı olan Mustafa Özata ismi adayların belirlenmesine az bir süre kala öne çıkmaya başladı. Kamuoyunda 1. sıradan aday gösterilmesi noktasında beklenti oluşan Mustafa Özata, "24 Haziran'dan itibaren halkımız yüzünü güneşe dönecek" dedi.

Siyaset hayatının 2014 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Safranbolu Belediye Başkan adayı gösterilmesiyle başladığını ifade eden Özata, "Bu seçimlerde MHP nin Safranbolu’ da son seçim de aldığı 2.367 oyu, neredeyse dört misline 8.169 oya çıkarttım. Diğer bir deyişle Safranbolu’da MHP adına tarihi bir rekor elde ettim.  Hiçbir zaman kibir, nefis ve ego içinde olmadım. 7 Haziran  ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde ise mensubu olduğum  Milliyetçi Hareket Partisinin Milletvekili adayları için seçim kampanyalarına bizzat destek verdim. Ve 16 yıl aradan sonra milletvekili çıkmasına katkı sağladım." ifadelerini kullandı.

"İlk günden beri Akşener'i destekliyorum"

30 Kasım 2015 itibariyle parti içerisinde muhalif kanatla aynı kanaatte olduğunu ve ilk günden itibaren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i desteklediğini belirten Aday Adayı Mustafa Özata, "Meral Hanımın yanında eşimle beraber 45 il gezdim ve bizzat şahit olarak inandım ki halkımızın Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener hanımefendiye büyük bir sevgi ve teveccühü var. Mevcut iktidardan ise bıkkınlık ve daha önce oy verdikleri için pişmanlıkları var. Halkın içine girdiğinizde bunu net olarak görebiliyorsunuz ancak yaratılan korku ortamı, ele geçirilmiş medya ise bu gerçeği gizlemekte. Başlangıçta, parti teşkilatlarının kuruluş aşamasında  her ne kadar şahsım adıma bir istek ve tasarrufum olmasa da, gelinen koşullar da dışarıdan destek olmanın yetmeyeceğini görerek Demokrasi mücadelesine  bizzat girme ihtiyacı hissederek memleketimden Milletvekili Aday Adayı oldum." dedi.

"Hem Karabük hem de Türkiye için İYİ olacak"

Gerek ekonomi tahsili, gerek bürokrasi ve özel sektörde üst düzey yöneticilik tecrübeleri ve gerek Safranbolu turizmine olan yakınlığı ile iddialı bir aday olacağını belirten Özata, “Karabük iş çevresi ile yakın münasebetlerim ve danışmanlık hizmetlerim ile Karabük’ümüzün sorunlarını ve ihtiyaçları en iyi bilenlerden biri olduğum gibi çözümlerini de ben biliyorum. Ayrıca 2014 yerel seçimlerinde her kesimden oy alabildiğim gerçeği ve seçim performansım ortadadır. İnanıyorum ki hem Karabük hem de Türkiye için İYİ olacak. 24 Hazirandan itibaren halkımız yüzünü Güneşe dönecek.  Bende bu kutlu yürüyüşün , Adalet, Demokrasi, Medeniyet  ve yeniden kalkınma mücadelesinin ilimizde hem neferi hem de sancaktarı olacağım.” ifadelerine yer verdi.