Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye geçtiğimiz hafta yapılan Başkanlar Kurulu toplantısında şube başkanlarından uyarı geldi.


- “Makam aracını değiştireceksin”


- “Maaşını düşüreceksin”


 

Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin makam aracı olarak 300 Bin Dolar’a BMW 740 model otomobil alması ve “30 ile 50 Bin TL maaş alıyorum” açıklaması yerel ve ulusal basında yer almıştı.

Basında yer alan bu haberlerin ardından geçtiğimiz hafta Öz Çelik İş Sendikası Genel Merkezinde gerçekleştirilen ‘Başkanlar Kurulu’ toplantısında şube ve bölge başkanlarının genel başkan Değirmenci’yi sert bir şekilde uyardıkları öğrenildi.

Şube Başkanlarının, Genel Başkan’a “Biz sendikacıyız, emekçileri temsil ediyoruz. Makam aracını değiştirecek ve modelini düşüreceksin. Maaşını da makul seviyelere indireceksin” uyarısında bulundukları belirtiliyor.

Şube başkanlarının bu uyarısı karşısında Sendika Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin ise uyarıları dikkate almadığı ifade ediliyor.

SENDİKA GENEL BAŞKANININ İLGİNÇ MESAJI

Başkanlar Kurulu toplantısının ardından, Öz Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci WhatsApp durumunda “Arkamızı döndük teşkilat kurulmuş. Dost düşman kalmamış, birçoğu it olmuş. Kopacak artık yapacak bir şey yok, karşı tarafa da geçseniz sorun yok.” Şeklinde bir yazı paylaştı.

Sendika Genel Başkanı Değirmenci’nin son derece sert bir şekilde ele alınmış bu yazıyı kimlere mesaj olarak yayınladığı ise Şube Başkanları arasında konuşulmaya başlandı.

“Değirmenci, kimlere it dedi?”

Bu soru, Öz Çelik İş Sendikası içinde ısınan havayı daha da yükselttiği gözlemlenirken, şube başkanları rahatsızlıklarını yüksek sesle dile getirmeye başladılar.

Başta İSDEMİR ve KARDEMİR çalışanları olmak üzere on binlerce işçinin üye olduğu Öz Çelik İş Sendikası içinde yaşanan bu gergin süreci işçiler de yakından takip ediyor.

 
Editör: Haber Merkezi