Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Oturarak Voleybol Metin Türker Türkiye Kupası Karabük’te Başladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 04-06 Aralık 2017 tarihleri arasında İlimizde düzenlenen Oturarak Voleybol Metin Türker Türkiye Kupası Karabük Müsabakaları Valisi Kemal Çeber’in katılımları ile Soğuksu Spor Salonunda açılış seramonisi eşliğinde başladı.

Oturarak Voleybol (Paravolley) Türkiye Kupasına 2016-2017 Oturarak Voleybol Sezonu sonunda Oturarak Voleybol 1.Liginden final etabında ilk dört sırayı alan takımlar ile Oturarak Voleybol 2.Liginden final etabında ilk iki sırayı alan iki takım olmak üzere toplam altı takım katılıyor.


Oturarak Voleybol 1.lig Şampiyonu Alaplı Alges,1.Lig Dördüncüsü Karabük Gençlikspor, 2.Lig Şampiyonu Ostimspor, 1.Lig İkincisi Karadeniz Ereğlispor, 1.Lig Beşincisi Diyarbakır Ortapedik Engelliler ve 2.Lig İkincisi Gaziantep Bedensel Engelliler takımlarının katılımı ile başlayan Metin Türker Türkiye Kupası müsabakaları, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye Bedensel Engelliler As Başkanı Taner Canyurt ve Karabük Valisi Kemal Çeber’in konuşmaları ile devam etti.

Konuşmalarını yapan Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Taner Canyurt ;Sizler birçok engelleri aşarak buraya geldiniz.Bu turnuvada herhangi bir takım birinci ikinci olabilir ama sizler bizlerin gönüllerinde her zaman şampiyonsunuz.

Oturarak Voleybol Türkiye’de yeni bir spor dalı ve Karabük’te takımlarımız Türkiye Liglerinde dereceler elde etti ve Oturarak Voleybol Milli Takımına sporcular gönderdi. Bu turnuvayı Metin Türker adına düzenlendik ve onu da buradan saygı ve rahmetle anıyorum dedi.

Kürsüde konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, ; Sizlerin her türlü haklardan yararlanmanızı ve her alanda bizlerle beraber olabilmeniz için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada hepiniz bizim için birincisiniz. Turnuvaya katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.

Editör: Haber Merkezi