Batı Karadeniz ve Karabük’te bir ilk olan motorlu araçlarda buharlı temizlik uygulaması bölgede hizmete girdi.

Araçlarını temizletmek için oto yıkamalara giden ve aracının yıkanıp temizlenmesi için sıra bekleyenlere yeni bir hizmet başlatan Ece Temizlik, Mobil Buharlı Oto Temizlik hizmetini Karabük’e getirdi.

Ece Temizliğin sahibi Koray Eryüksel Buharla Oto Temizlik hakkında şu bilgileri verdi;

“Buharlı sistemde çok az su kullanılır, kimyasal, köpük, fırça, sünger v.b. madde kesinlikle olmadığı için otomobillerin boyalarında meydana gelen mikro çizikler oluşmaz. Fırça, Sünger, Basınçlı su ve kimyasal köpükler otomobillerin boyalarında mikro çizikler oluşturur ve zamanla aracın boyasını matlaştırır. Buhar ile temizlikte bu tür sorunlar yaşanmaz ve bu sayede doğal, hijyenik bir temizlik sağlanır ayrıca ekolojik dengeye katkı sağlanmış olur.

Basınçlı su kirleri sökerek, Buhar ise kirleri çözerek aldığından, zamanla araçlarda oluşan kireç izleri, cila üzerindeki matlaşmalar gibi sorunları da yine ortadan kaldırır. Buharlı Temizlik uygulanan yüzeylere kesinlikle hiçbir zarar vermez. Tamamen doğal ve parlak bir görünüm kazandırır.”

Buharlı Araç Temizliği Nasıl Yapılır?

Aracın Dış Aksamının Temizliği, Basınçlı buharla temizlenir ve bu temizlenmeden kaynaklanan kirler mikrofiber bezler sayesinde toplanır ve araç tamamen kuru bir şekilde temizlenmiş olur.

Aracın iç aksamının temizliği, kapı fitillerinin arasına uygulanan sıcak buhar sayesinde tamamen fitil aralarındaki toz, toprak v.s. maddeler arındırılır, klima kanallarının içine uygulanan basınçlı buhar sayesinde burada oluşan toz, pis kokular arındırılır. Koltuk ve araç içi komple süpürülerek parlatma işlemi uygulanır.

Yüksek ısı içeren buhar tam bir hijyen sağlar. Bezle temizlikte ulaşılamayan yerler rahat bir şekilde hijyenik olarak temizlenir. Aracın içinde bulunan tüm mikroplar etkisiz hale getirilir.

Ece Temizlik Sahibi Koray Eryüksel ayrıca oto yıkmada yeni bir devrim yaptıklarını da vurgulayarak, mobil buharlı temizlik ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Buharlı temizlik makinemiz mobil araçlarımızda olduğundan vatandaşımızın aracını bize getirmesine gerek yok. Otomobilin temizliğini araç sahibinin uygun gördüğü her yerde mobil aracımızla gelip yapabiliyoruz. Bir telefon etmesi yeterli.”