ÇALDIKLARI OTOMOBİLLERİ ORMANLIK ALANLARDA SAKLAYAN İKİ KİŞİ SIKI TAKİP SONRASI YAKALANDI

OTO HIRSILARI

Karabük'te otomobilleri düz kontak yaparak çaldıktan sonra ormanlık alanlara saklayan iki kişi, polisin sıkı takibi sonrası yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Karabük’te çeşitli bölgelerde meydana gelen oto hırsızlığı olaylarıyla ilgili çalışma yapan Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Ekiplerin yaptıkları çalışmada araçları düz kontak yaparak çalan şahısların Emre T. (21) ve Aytaç Ö. A. (24) olduğu tespit edildi. Şahsıları yakalamak için çalışma yapan Asayiş Müdürlüğü ekipleri Emre T.’yi Kayabaşı bölgesinde yaşanan kovalamaca sonrası kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Asker firarisi olduğu belirlenen Emre T. çaldıkları araçların birini Bürnük köyü, diğerini Karıt köyünde ormanlık alana sakladıklarını, bir diğer aracı ise Yaylacık Mahallesi'nde bıraktıklarını söyledi. Ekipler, Bürnük köyünde ormanlık alan içinde çalılıkların arasında, diğer aracı ise Karıt köyü ormanlık alan içinde çamura saplanmış şekilde buldu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından araçlarda yapılan inceleme sonrası araçlar çekici yardımı ile bulundukları yerden alınarak sahiplerine teslim edildi.

Polis ekipleri olaya karışan Aytaç Ö. A.’yı dün gece yarısı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette sorgusu yapılan asker firarisi Emre T. jandarma ekiplerince, Aytaç Ö. A. ise polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Asker firarisi olan Emre T. Ankara Mamak Askeri cezaevine gönderilirken, Aytaç Ö. A. ise Karabük T Tipi Kapalı cezaevine teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi