Korumanın başkenti olarak anılan Dünya Miras Kenti Safranbolu’muz, mimari ve kültürel olarak korunması sebebiyle, zamanında olduğu gibi şuan da diğer belediyelere örnek teşkil ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde, kentin en eski yerleşim yerlerinden olan Taşbaşı, Zaferi milli ve Aziziye Mahallelerinde, koruma amaçlı imar planı değişikliğine gidildiği öğrenildi. Yapılan revizyonla bölgede yeni inşa edilecek binaların şehrin dokusuna uygun olması sağlanacağı konusunda çalışmalar yapılacak.

Koruma ve imar planlarıyla ilgili örnek olarak gösterilen Safranbolumuz adına gurur duyduğunu ifade eden Başkan Köse; “UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, Osmanlı mimarisini, Cumhuriyeti’in izlerini, şehir hayatını ve kültürünü yansıtması dolayısıyla Safranbolumuz, 8 Ekim 1976 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı ‘koruma kararı’nın ardından yaşanan süreçte, yaklaşık 600 tarihi eser restore edilerek geleceğe taşındı. Türkiye Cumhuriyeti’nin restorasyon tarihi, buradan, yani Safranbolu’dan başladı ve tüm yurda sirayet etti. Şuanda da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yıllık imar planını güncelleyerek Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay alan başta Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e, imar ekibine ve tüm Ordu halkına hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemize katacakları bu kültürel miras alanı ile ilgili de şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi