Safranbolu Belediyesi Meclis Başkan Vekili Onur Varlı, sosyal medyası olan Facebook hesabından bir açıklama yayınladı.

Varlı yaptığı açıklamada, kendisini Başkan Yardımcısı Halil Bakkal'ın yerine geçmek istediği gibi hiç istemediği bir pozisyona düşmeye başladığını ifade ederek "Biz bir ekibiz, ekibin içinde kimin nerede olduğu önemli değil." uyarısında bulundu.

Onur Varlı'nın yaptığı açıklama aynen şöyle;
"Son günlerde mensubu olmaktan gurur duyduğum, Safranbolu Belediyesi ile ilgili yaşanan olaylar ve gerek basında, gerekse sosyal medyalarda çıkan yazılar beni bu açıklama yapmaya zorunlu kılmıştır.

Safranbolu Belediye Başkanımız Sayın Mimar Elif Köse, her ne şart altında olursa olsun kente hizmet yolunda ekibimizin lideridir.

Sayın Başkanımız 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra da kendisine bir çalışma ekibi kurmuştur ve ben de bu çalışma ekibinin tam göbeğinde olan bir insan olarak görüyorum kendimi.

Fakat, Belediye Başkan Yardımcımız, dava, hizmet ve mesai arkadaşım Sayın Halil Bakkal ile ilgili yapılan olumsuz yazılar, eleştiriler sonucunda sanki onun bu görevi bırakacak ve yerine ben geçeceğim gibi bir pozisyon içinde hiç istemeyerek de kendimi buldum. Asla böyle şahsi bir beklentim olmamıştır. Kaldı ki orada Halil Bakkal, Onur Varlı veya ekibimizin içinden başka bir ismin bulunması çok önemli değildir. Biz bir ekibiz ve ekibimizin içindeki isimler bizim için sadece halka hizmet ve yol arkadaşlığıdır.

Özellikle bazı haddini aşan “Solculuk hastalığı, birbirleri ile uğraşmaktır” şeklinde yazıların kaleme alınması ise içinde gururla bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi anlayışında asla yer almamaktadır.

Belediye Başkan Yardımcım Halil Bakkal’ın hizmet koltuğunda bulunması, başta Sayın Başkanım Elif Köse ve mensubu bulunduğum parti örgütlerimin kararıdır ve ben bu kararın sonuna kadar arkasındayım.

Son birkaç gündür, Halil Bakkal gidecek, yerine Onur Varlı gelecek gibi söylemler ile istemeyerek de olsa çok sık muhatap olmaya başladığımdan son derece rahatsızım.

Safranbolu Belediyesinde kimin hangi görevde bulunacağı, kimin hangi görevden ayrılacağı Başkanımız Elif Köse, parti örgütlerimiz ve ekip olarak kararı verilir.

Kimse bizim içimize fitne, fesat, nifak sokmaya çalışmasın. Biz bu fitne, fesada geçit verecek bir ekip değiliz. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye ekibi olarak tek amacımız, Dünya Miras Kenti Safranbolu’ya ve burada yaşayan hemşerilerimize en iyi hizmeti vermektir.

Birileri birilerini istiyor, birileri birilerini istemiyor diye yine birilerinin bizi dizayn etmesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz.

Tabandan, tavana kadar biz Cumhuriyet Halk Partililer tek vücut olarak, gayesi Safranbolu’ya hizmet etmek olan Sayın Başkanımız Mimar Elif Köse’nin etrafında kilitlendiğimizi görmek istemeyenlere, artık bunu görmelerini istiyoruz."
Editör: Haber Merkezi