Karabük Yerel TV Sahibi Mehmet Çetinkaya geçtiğimiz aylarda TV kanalının kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmasında, Karabük Yerel İnternet Haber sitelerini hedef almış ve devletin valisine seslenerek “Devletin pençesi, şebeke haline gelmiş bunların tepesine binmesi lazım” demişti.

İnternet Medyasını hedef alan Çetinkaya, internet medyasını kontrolsüzlükle suçluyor "Bunlardan her şey beklenir” minvalinde devletin valisinden yardım istiyor.

Bu iftiracı zat-ı muhterem ile ilgili geçen ki yazımızı okuyanlar bilir; “Önce dön, kendine bir bak” demiştik yazımızın başlığına. Şimdi ki yazımızın başlığı da aslında “Önce adam olmayı bir öğren” olması lazım, fakat böyle sözü yakıştıramayız.

Karabük Valisi Fuat Gürel’e “Devletin pençesi bunların tepesine binmeli” diyen zat-ı muhtereme şimdi biz soralım bakalım “Niye kaypak hareket ediyorsun?” diye…

Konuya girersek…

Sayın Vali Fuat Gürel, eşi Hanımefendi Özlem Aras Gürel ile birlikte geçtiğimiz günlerde 100 yaşına giren Nazire Nine’ye ziyarete gidiyorlar ve 100. Yaş günü doğum pastasının mumlarını üflüyorlar. Atatürk ile olan hatırlarında ne olduğu soruluyor Nazire nineye ve onları anlatırken, “Devletimiz her daim güçlü olsun” şeklinde dualarda ediyor Nazire nine. Bu duaların arasında “Her şey güzel olacak, diyor, İmamoğlu. Güzel olsun.” Diyor Nazire nine.

Vali Bey, o ziyaret sırasında bulunan 4 basın mensubuna bu görüntülerin haber amaçlı kullanılmamasını rica ediyor. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı Muhabirleri vali beyin bu ricasını göz ardı etmiyorlar. Bu konuşmaları haber servisi yapmıyorlar. Orada bulunan bir diğer kamera ise BRTV’nin.

Görüntüler hiçbir yerde yayınlanmıyor fakat bir-ikigin sonra Mustafa Balbay’ın Facebook ile Twitter’inde yer alıyor. Ardından Sözcü gazetesi ve TV’sinde, hemen yine Halk TV’de daha birçok yerlerde bu video yayınlanıyor.

Tabi Vali Bey, ajans muhabirlerine rica etmesine rağmen bu görüntünün nasıl yayıldığını araştırıyor. Nazire nineyi ziyarette dört kamera çekim yapıyor, üçü ajans muhabiri, biri BRTV kamerası.

Devletin Valisine “Devletin pençesi bunların tepesinde olsun” derken, kudurmuşcasına ağzından köpükler saçan Mehmet Çetinkaya, bu görüntüleri biz servis etmedik havasına giriyor.

Bir yazı yazıyor, yazı da Vali bey bu görüntünün bir çok yerde haber olmasından dolayı zor duruma düşmeyeceğini ima ediyor, fotoğrafın büyüğüne bakmak lazım diyor. Görüntülerin sosyal medyaya yansıdıktan sonra yayıldığını öne sürüyor iftiracı zat.

Çok eski arkadaşı Mustafa Balbay’a bu görüntüyü bizzat kendisinin gönderdiğini, Balbay aracılığı ile birçok yerde yayınlandığını niye gizleme gayreti gösteriyor. Adam gibi “evet bizden çıktı bu görüntüler” demeye niye çekiniyor.

Vali beyin ricasını kırmayan, ajans muhabirlerinin yanı sıra bu ricayı göz ardı eden Çetinkaya Efendi, şimdi nasıl kıvırır da daha fazla zarar görmeden bu olayı üzerimden atarım diyor.

E, bas bas bağırıyordun devletin Valisine “Devletin pençesi bu internet medyasının tepesine binsin” diye.

Şimdi arkasından iş çevirip, önünde kıvırmaya çalışıyorsun.

Bir gazeteci yaptığı veya servis ettiği haberi saklamaz, inkar etmez, kıvırmaya çalışmaz.

Bunları sen söylerdin iftiracı zat...

Devletin valisi asıl arkasından sinsi sinsi iş çevirenlerin tepesine indirsin devletin pençesini.

Editör: Haber Merkezi