KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz’ün iddia edildiği gibi hakim hissedarlar olan Güleç ve Yolbulan ailelerine karşı adeta hasımane tutumları had safhaya ulaştı.

Öz’ün, 20 yıla yakındır KARDEMİR Yönetimini oluşturan Yolbulan ve Güleç ailelerine karşı son aylarda yaptığı iddia edilen söylemler, yönetim içinde yeterince rahatsızlıklar oluşturmaya başlamıştı. KARDEMİR’den elde ettikleri rantları kesmeye başladığını, ailelerin bu yüzden kendisini istemediği yönünde özel sohbetlerde konuştuğu iddiaların arkasından Öz’ün, şimdi yönetim hakkında raporlar ve FETÖ listeleri yaptırdığı konuşuluyor.

Ömer Faruk Öz’ün KARDEMİR A.Ş’de görev bekleyip, alamayan bazı idarecilere yolsuzluk raporları hazırlattığı, hatta yönetimde bulunan bir çok kişinin de yer aldığı KARDEMİR A.Ş’deki FETÖ’cüler listesi yaptırdığı ve bunların İstanbul Ofisindeki, Öz’ün işe aldığı danışman Adnan Şahin’de toplandığı iddiaları gündemde.

Öz’ün kendisi ile sohbet eden ve aralarında bazı basın mensuplarının da bulunduğu kişilere “KARDEMİR’deki koca koca adamların ne hale geleceğini göreceğiz. Elimde çok önemli dosyalar var. Bu dosyaları KARDEMİR’deki görevim sona erince gerekli yerlere vereceğim.” Şeklinde söylemlerde bulunduğu da birçok kişi tarafından ifade ediliyor.

ÖZ, FETÖ TAKTİĞİ Mİ UYGULUYOR?

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına “Sayın Başbakan istiyor” algısı oluşturarak geldiği iddia edilen Ömer Faruk Öz, bir yıl içinde şirket yönetiminde 20 yıldır bulunan hakim hissedar, Yolbulan ve Güleç aileleri ile kavgaya tutuşmuştu.

Yolbulan ve Güleç aileleri ile ilgili “rantlarını kesiyorum” iddialarında bulunan Öz’ün sadece propaganda yaptığı, KARDEMİR’de iddia edildiği gibi haksız kazanç elde etme ve buna benzer yolsuzluklar varsa, neden gerekeni yapmadığı kamuoyu tarafından sorgulanıyor.

Öz’ün sadece FETÖ taktiği uyguladığı vurgulanırken, samimi bulunmadığı da sektör içinde birçok kişi ve kurumlar tarafından belirtiliyor.

19 KASIM’DA YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINI BIRAKIYOR

2017 Kasım ayında yapılan KARDEMİR A.Ş. Genel Kurulunun ardından, Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığına Gelen Ömer Faruk Öz’ün, kısa bir süre içinde Yolbulanlar ve Güleçler ile ters düştüğü kamuoyuna birçok ayrıntısı ile yansımıştı.

Öz, 19 Kasım Pazartesi günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığını bırakacağını hemen hemen herkese deklare etti. Hatta geçtiğimiz yönetim kurulunda da başkanlığı bırakacağını belirttiği ifade ediliyor.

Yapılacak olan toplantıda 4’ü bağımsızlardan oluşan 11 kişilik KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulunda 6 oyu bulan isim, yeni Yönetim Kurulu Başkanı olacak.