Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ortaklığında düzenlenen kampanya kapsamında Safranbolu’daki okullarda 1. Sınıf öğrencilerine kitap dağıtıldı.

Ürkmezer; “Çocuklarımızın iyi bir eğitim-öğretim hayatı yaşamaları için her zaman destekçileriyiz.”

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Eşi Miray Ürkmezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz’ın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte minikler Ürkmezer’e yoğun ilgi gösterdi.

Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesi tarafından ortak bir çalışma yapılarak öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek ve kitapların farklı dünyasına adım atmalarını sağlamak için kitap seti dağıtıldı.

Etkinlik sonunda bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçemizde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul hayatına başlayan ve bugünlerde artık okuma yazma yeteneğini kazanan yaklaşık 700 öğrenciye okuma alışkanlığını pekiştirmek için ‘Okumayı Öğrendim!’ adında bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Ürkmezer konuşmasına şöyle devam etti; “Okul hayatlarının başında, onlara farklı bir dünyanın kapılarını açacak olan okuma ve yazmanın tebriği niteliğinde bir proje yapmak istedik. Bundan sonra onları bekleyen ve içinde bambaşka hikâyeleri, örnekleri ve hayatları barındıran bu hayal ve umut dolu dünyayla tanışmaları için küçük bir adım olması dileğiyle çocuklarımıza kitap dağıtmayı uygun bulduk. En güzel hediye kitaptır diyerek onlara ilk kitap setlerini hediye ettiğimiz bugünde çocuklarımızın gözündeki sevinci görmek bizi ne kadar doğru bir iş yaptığımız hususunda ziyadesi ile memnun etti. “

Öğrencilerimizden; çalışmalarını, üretmelerini ve bu ülke için değer oluşturmalarını beklediklerini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Kitaplarımızın yanı sıra bir de benim tarafımdan yazılmış bir mektup var. O mektupta da belirttiğim gibi; ilçemizde eğitim-

öğretimin daha başarılı olması, çocuklarımızın okumayı seven, ailesi, çevresi, Devleti ve Milletine bağlı bireyler olması için hepimizin yapacağı çok şey var. Bizler bu konuda vatandaşlarımızın görüş ve önerilerine her zaman açığız. Umarım bu kitaplar çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmasına bir nebze de olsa katkı sağlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi