Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer tarafından başlatılan okuma kampanyası ve okullar ve öğrencilere kitap takviyesi büyüyerek devam ediyor.

Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde gerçekleşen toplantıda Okul Müdürleri ile bir araya gelerek okul kütüphanelerini zenginleştirmeye yönelik çalışmalara da devam eden Ürkmezer; “Amacımız geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çok daha fazla kitap okuması, milli ve manevi değerlerini doğru kaynaklardan öğrenmesi” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; “ Bir milletin gelişmişliği kütüphaneleri ve kitaplarıyla doğru orantılıdır. Bizler de kitaplara daha fazla önem vererek inşallah bu gelişmişliğimizi dünyayla rekabet edebilecek düzeye taşımak istiyoruz. Bu bağlamda sağ olsunlar Sayın Kaymakamımız, kütüphanelerimizi zenginleştirilmesinde, çocuklarımızın daha fazla kitapla buluşmasında çok fazla destek veriyorlar. Ben desteklerinin devam edeceğini bildiğim Safranbolu Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer beyefendiye bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Amaçlarının çocukların henüz okulun en başında kitaplarla tanışmaları ve yalnızca okul hayatı boyunca değil okuldan sonra da bu aşamanın devam ettirilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise; “ Öğretmen arkadaşlarımıza her zaman söylediğim bir şey var: Çocuğa toplamayı, çarpmayı birinci ya da ikinci sınıfta öğretirsin ama en önemli şey olan okuma alışkanlığı kazandırmak. O nedenle bizler birinci sınıftan itibaren okumaya alışmaları için her yaştan öğrencimize kitap dağıtımı yapmaya devam ediyoruz. Sadece ilkokul çocuklarımıza değil bildiğiniz gibi geçen yıl lise öğrencilerimize de dağıttık. Bu yıl da devam edeceğiz” dedi.

Bir Yılda 40.000 Kitap

Dağıtımı gerçekleşecek olan kitapların Ömer Seyfettin’in ile Milli ve manevi değerlerimizi anlatan eserler olduğuna dikkat çeken Ürkmezer; “ Bu gün Safranbolu’da bulunan okullarımızın kütüphanelerine çok sayıda kitap veriyoruz. Kütüphanelerde bulunabilecek olan kitapların çocuklarımıza faydalı olacağı kanaatindeyim. Yine bu kitaplarla beraber baktığınızda Safranbolu’da 2017 yılının sonundan bu güne kadar Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak 40.000 adet kitabı dağıtmış oluyoruz. Bu bağlamda, Safranbolu’da ortalama olarak öğrenci başına 4 kitap düşmekte yani ilçemizde önemli bir kitap zenginliği sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Günümüzde bilgiye erişimin eskiye oranla çok daha kolay olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ İyi bilgiyi seçmek çok önemli. Ne yazık ki bazen kötü bilgiler bizim iyi bilgilerimizin önüne geçmiş olabiliyor. İşte burada hem müdürlerimize hem de öğretmenlerimize büyük görev düşmekte. Yeter ki çocuklarımıza kitap okuma alışkanlılığını sağlayalım. Bizler bu kitapların bol bol okunmasını, eskimesini istiyoruz. Devletimiz sağ olsun güçlü, bizler okuyalım, kitap isteyelim. Devletimiz biz ne zaman destek istesek gönderiyor” dedi.