Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in Başkanlığında, 2107-2018 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme ve Okul Güvenliği Toplantısı, Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde yapıldı.

Toplantıya Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Jandarma Komutanı H. Oktay Gündoğdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Okul Müdürleri, Öğretmenler ile Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Okul çevresi ve güvenliğinin, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenci valilerinin eşgüdümünde, kolluk kuvvetlerinin kontrolü ile önleyici tedbirlerle sağlanması, için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışması, Teneffüs aralarında, okul bahçelerindeki öğrencilerin kontrol ve gözetiminin sağlanması, denetimlerin arttırılması, okul ve okul çevresinde uyuşturucu- uyarıcı madde ve türevlerinin kullanım, dağıtım, satış ve her türlü faaliyetlerinin engellenmesi, okul giriş çıkış saatlerinde Emniyet ve Jandarma tarafından denetim ve kontrollerin arttırılması, Öğrenci servislerinin hayati konularda mevzuata uygun yapıp yapmadığının denetlenmesi, Öğrencilerin öğle vakitlerinde gittikleri kafe, park, internet kafe, kıraathanelerin kolluk kuvvetlerince denetlenmesi gibi konuların görüşüldüğü toplantıda, okul idareci ve öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Ürkmezer, “Toplantının amacının evlatlarımızın geleceğe hazırlandıkları okullarımızda her türlü güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması, okulların sorunlarının giderilmesi, öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimini destekleyici projelere dahil edilmesi ile ilgili olduğunu” söyledi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Jandarma, Emniyet, Milli Eğitim, bütün kamu kurumlarımız, öğretmen ve idarecilerimiz, velilerimiz hep beraber hareket ederek, okullarımızdaki güvenliğin yanı sıra geleceğimizin teminatı, gözümüzün aydınlığı olan çocuklarımızın sağlıklı, başarılı bir eğitim ve öğretim yılını geçirmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi