22. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Ali Öğüten, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Mehmet Ali Şahin getirilmeli diyerek bir basın açıklaması yaptı.

"Kardemir, Mehmet Ali Şahin ile daha ileri gidebilir." diyen Öğüten açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"KARDEMİR GENEL KURULUNA DOĞRU

Karabük Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR)’nın son yıllardaki gidişatına baktığımızda düşüncelerimi basın yoluyla aktarmam gerektiğine inandım. Özellikle geçtiğimiz günlerde Kardemir’in yönetsel olarak içine düştüğü sıkıntılardan bir Karabüklü olarak üzüntü duyduğumu ifade edebilirim.

Geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzman ve idareci olarak, Milletvekili iken KİT Komisyonu’nda edindiğim tecrübelere istinaden Kardemir’in ufkunun açılması, yerinden oynayan teşkilatın yerine gelmesi, Filyos Liman Projesi’nden Kardemir’in nasiplenmesi, yüksek teknolojik imkanlardan yararlanılması ancak Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Sayın Mehmet Ali Şahin gibi biriyle olacaktır. Kardemir’in son 20-25 yılını yakinen takip eden ve Kardemir’le ilgili sıkıntıların aşılmasında büyük rol oynayan ve bugünlere gelişinde çok büyük emeği olan Sayın büyüğümüz Mehmet Ali Şahin’dir.

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli siyaset ve devlet adamı Mehmet Ali Şahin’in Kardemir Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesi Karabük’e önemli bir güç katacaktır. Kendi yatırımını yaparken Karabük Üniversitesi’ne de fakülte kazandırmıştır. Ancak son yıllarda bu faaliyetler minimuma inmiştir. Bunun da yönetimdeki rahatsızlıklar sebebiyle olduğu açıktır.

Dileğimiz ve isteğimiz Karabük’ün can damarı, olmazsa olmazı Kardemir’in daha da büyüyerek ilimize faydalı olmasıdır.  Bu geleceğin hazırlanmasında, yapılacak genel kurulda Mehmet Ali Şahin’in yönetim kurulu başkanı olmasında büyük fayda görmekteyim."