KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIĞA BOYKOT KARARI

dev boykot

Bir grup Karabük Üniversitesi öğrencisi tarafından kurulan ve yönetilen "Karabük Üniversitesi (KBÜ)" isimli 80 bin kişinin takip ettiği Facebook sayfası tarafından şehir içi taşımacılık sistemindeki eksiklikler ve hataların giderilmesi söylemiyle başlatılan boykot çağrısı gittikçe büyüyor.

Üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği Facebook sayfasına gelen şikayetlerin artması üzerine sayfa yöneticileri takipçileriyle konuyu tartışmaya açtı. Saatler içerisinde binlerce yorum ve benzer şikayetin olması üzerine, öğrencilerden gelen şikayetlerden kısaca bahsederek, gönderinin 5 bin ve üzeri beğeni sayısına ulaşması halinde boykot başlatacaklarını duyurdu ve bu paylaşım saatler içerisinde 6 binin üzerinde beğeni aldı.

Sayfa yöneticilerinin beklediği sayıya ulaşması ile birlikte Facebook üzerinde bir etkinlik oluşturularak boykot çağrısı başlatılmış oldu.

01.12.2015 Salı günü öğrencileri gün boyu minibüslere binmemeye davet edilen çağrıda ayrıca aynı gün saat 14:00'da kampüs girişi önünde alkışlı protesto yer alıyor.

"KARABÜK'TE ARTIK KALİTELİ ULAŞIMI HAK EDİYOR"

Sayfa yöneticileriyle yaptığımız röportajda; "Öğrenci bu ile yük değil, kazanç kapısıdır. Ancak artık esnaf bunun farkına varıp, öğrenciye gereken değeri göstermelidir. Şehir içi ulaşım konusu sadece öğrencinin değil, halkında sorunudur. Bu kötü şartlarda ulaşıma onlarda dur demelidir. Karabük-Safranbolu arası öğrenci 2.25 TL ve bu fiyata insan İstanbul'da, Asya'dan Avrupa'ya geçiyor. Uşak, Yalova ve Isparta gibi Karabük'le hemen hemen eşit gelişmişlikte olan şehirlerde öğrenci fiyatı standart 1.25 TL'dir ve Safranbolu uzaklığındaki ilçelere gidilen durumda 1.50 TL'dir. Hepsinde yarım otobüs sistemi var ve çok seriler. Karabük'te artık kaliteli ulaşımı hak ediyor." şeklinde ifadeler kullanıldı.