Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Müftülü işbirliği ile açtığı Kur’an kursu ile 8 ayrı şubesinde çocuklara Kur’an eğitimi veriyor.

Kursta Kur’an-ı Kerim’in incelikleri ve gelişim dönemindeki çocuklara ahlaklı olmak, erdemli olmak, dürüst olmak gibi değerlerin de kazandırılması amaçlanıyor.

SAKEM 7’den 70’e tüm yaş guruplarına yönelik yüzlerce farklı branşta kurs eğitimlerinin yanı sıra yaz döneminde çocukların ve gençlerin hem kişisel gelişimleri hem de becerilerini geliştirmeye yönelik kurslara ağırlık veriyor.

Eğitimlerde çocukların sosyal hayata katılımlarını arttırmak, yaşadıkları çevreyi ve gelişmeleri takip etmelerini sağlamak için şehirde kısa geziler organize ediliyor. Etkinlik kapsamında çocukların Safranbolu’nun en büyük camisi olan Merkez Cami ve Kültür Merkezini ziyaret etmeleri sağlandı.

Arsa üzerine 25 bin metrekare olarak inşa edilen bölgenin en büyük Camisi olan Merkez Cami ziyaretçilerini ağırlıyor. Kapalı alanda 3.500, açık alanla birlikte yaklaşık 10 bin kişinin namaz kılacağı büyüklükte inşa edilen cami, Haziran ayında ibadete açıldı.

İbadet yönünün haricinde sosyal yönü ile de Safranbolu’nun önemli mimarileri arasında yerini aldı. Camiyi ziyaret eden çocukların caminin büyüklüğü ve motiflerine hayran kaldıkları gözlemlendi.

SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstlenmeyi sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi