2023 Eğitim vizyonu doğrultusunda öğrencilerin çok yönlü geliştirilmesi amacıyla oluşturulan kodlama atölyelerinde öğrenciler geleceğe hazırlanıyor.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, son yıllarda kodlama eğitiminin çok önemsenen bir konu olmaya başladığını söyledi.

Kodlamanın önemli bir konu alanı olmasının en temel nedenlerinden birisinin öğrenciler ve iş dünyasının çeşitli alanlarında çalışanlar için anahtar bir yetkinlik olarak görülmesi olduğunu ifade eden Gümüş, "Akademik bir beceri olarak kodlama mantıksal akıl yürütmenin bir parçası olarak görülmekte ve günümüzde '21. yüzyıl becerileri' olarak adlandırılan becerilerden biri olarak kabul edilmektedir. Kodlama ve programlama becerilerine sahip olmanın 21. yüzyılda bütün alanlarda çalışanlar için her zamankinden daha çok öneme sahip olmaktadır. Bu yüzden kodlama öğrenmek ve öğretmek için yeni yollar arayanların ve geliştirenlerin bir adım önde olacağı varsayılmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimizin nitelikli şekilde geleceğe hazırlamak dünya ile rekabet edebilecek donanıma olmalarına yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Kodlama atölyelerinin oluşturulmasında ki desteklerinden ötürü Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi