VATANDAŞIN FETÖ KİTAPLARINDAN KURTULMA ÇABASI SÜRÜYOR

KTP

Eflani'de bir sulama kanalında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşına Fethullah Gülen'in yazdığı çok sayıda kitap bulundu.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan öğretmen Şaban Köse'nin ilçe merkezindeki evinde arama yapıldı.

Öğretmenin evinin olduğu apartmanın diğer dairelerinin öğrenci evi olarak kullanıldığı bilgisine ulaşan polis, diğer evlerde de arama yaptı. Kız öğrencilerin kaldığı bir dairede inceleme yapan polis ekipleri, aldığı ifadeler doğrultusunda öğretmenin babası H.K'nın evdeki bazı kitapları toplayarak götürdüğü bilgisine ulaştı.

Gözaltına alınan H.K.'nın sorgusu sonucu kitapların çuval içerisinde Yalacık Mahallesinde ki bir sulama kanalına atıldığını belirledi. AFAD dalgıçlarının yardımıyla sulama kanalında arama yapan ekipler, 2 çuval içinde FETÖ elebaşına ait 82 kitap ve örgüt ilişkisi ile kapatılan kuruluşlara ait eski gazeteler ele geçirdi.

Sudan çıkarılan kitaplar incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

kitap