1994 Yılında Refah Partisi’nden, 1999’da yine Saadet Partisi’nden Safranbolu Belediye Meclis üyeliği yapan Nihat Cebeci, 2001’de de AK Parti Safranbolu İlçe Kurucu Başkanlığı yapmıştı.

AK Parti’nin ilk seçimlere girdiği ve tek başına ülkenin idaresini aldığı 2002 Genel seçimlerinde de Safranbolu Belediye Başkanlığından istifa ederek, Milletvekili olan Mehmet Ceylan’ın yerine Belediye Meclisi tarafından 8 Ağustos 2002 yılında Nihat cebeci Belediye Başkanı seçilmişti.

Cebeci, 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den yine Belediye Başkan adayı gösterildi ve görevine 5 yıl daha devam etti.

2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde yine mevcut Belediye Başkanı iken AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkan Aday adayı oldu ama AK Parti Genel Merkezi Necdet Aksoy’u aday gösterdi.

Safranbolu Belediye Başkanlığını 2009’da arkasında bırakan Nihat Cebeci’nin, 7 yıllık Belediye Başkanlığı süreci ile ilgili dokuz yıldır hiçbir dedikodu ve şaibe şu ana kadar kamuoyunda konuşulmadı.

CEBECİ, 2009’DA NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ?

2009 Yerel seçimlerinde AK Parti’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Necdet Aksoy, 2014 Yerel seçimlerinde tekrar aday adayı olduğunda bir açıklama yaptı ve şimdiki FETÖ, o günlerdeki Gülen Cemaati ile iç içe bir yapıda olduklarını ilan etmişti.

Aradan yıllar geçmesi ile şimdi Safranbolu’nun siyasi kulislerinde; O dönem ki Gülen Cemaati, şu anki FETÖ’nün kendi adamı olan Necdet Aksoy’u getirmek için Nihat Cebeci’nin adaylık hakkını yediği konuşuluyor.

Hatırlanacağı gibi şu an açığa alınmış durumda bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 18 Ocak 2014 tarihinde FETÖ terör örgütü olan Gülen Cemaati ile uzun yıllardır etle tırnak gibi iç içe bir yapıda olduklarını, kardeşinin uzun yıllardır bu cemaatin içinde bulunduğunu belirtmiş ve “Cemaatteki kardeşlerimiz ile dün iyiyken iyiydik, şimdi kötü mü olacağız? Yarın yine onlarla kol kola olacağız” şeklinde açıklama yapmış ve yine de AK Parti’den aday gösterilmişti.

Tüm bu yaşanan süreçlerden sonra Nihat Cebeci’nin yakın ekibi “Nihat Başkanın 2009’da FETÖ, adaylık hakkını yedi. Şimdi FETÖ’nün elinden aldığı Belediye Başkan adaylığını tekrar geri almak için yola çıkıyoruz” şeklinde görüş beyan ediyorlar.

NİHAT CEBECİ ADAYLIK YOLUNA ÇIKTI

2002-2009 Yılları arasında dokuz yıl Safranbolu Belediye Başkanlığını yapan Nihat Cebeci’nin, 2019 Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığı başvurusuna kesin gözüyle bakılıyor.

AK Parti’den adaylık sürecine giren Cebeci’nin yakın çalışma ekibini kurduğu ve çalışmalarda hızlı bir şekilde yol almaya başladığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

ÖNEMLİ AYRINTI                             

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı dönemi olan 2002 yılından itibaren her yıl Safranbolu’yu ziyaret ederdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatta milli paramızdan altı sıfırın atılması ile yürürlüğe giren YTL’yi ilk olarak Safranbolu Ziraat Bankası ATM’sinden çekip, Ulusoylar Market'de alışveriş yaparak tanıtmıştı.

2009’a kadar her yıl Safranbolu’da birkaç akşam kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yılından sonra hiç Safranbolu’ya gelmedi.

Editör: Haber Merkezi