2001 Yılında AK Parti Safranbolu Kurucu İlçe Başkanlığı görevini yapan, ardından da 2002-2009 yılları arasında iki dönem Safranbolu Belediye Başkanlığını başarıyla yürüten Nihat Cebeci, 9 yıl aradan sonra tekrar bıraktığı makama talip olmak için aday adaylığı başvurusunu bugün gerçekleştirdi.

Kalabalık bir grupla AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığına giden Cebeci’yi burada Başkan Yardımcısı Muharrem Tünay karşıladı. AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuru dosyasını İlçe Başkan Yardımcısı Tünay’a veren Cebeci şu konuşmayı yaptı.

“Mensubu olmaktan ve kurucu ilçe başkanlığını yapmaktan her zaman onur duyduğum Adalet ve Kalkınma Partisi Safranbolu teşkilatına aday adaylığı olarak başvurmak için geldim. 13 Kasım 2001 tarihinde ilk kez, şu anda bir çoğu burada bulunan, değerli yoldaşlarımızla bu partiyi kurduğumuzdaki heyecanın daha fazlasını taşımaktayız. Şu anda ülkemizin bizlere daha fazla ihtiyacı var. O zaman partiyi kurduğumuzda, değerli büyüklerimiz hatırlarlar, ilk sorumuz şu idi; ‘Niçin buradayız? Evdekilerle kavga ettiğimizden mi, kahvede bizi almıyorlar mıydı veya başka bi sorun mu vardı?’

Bizi oraya getiren sebepler o dönemde ülkenin bazı kişiler tarafından başbakanının pijamayla karşılandığı dönemlerdi. Rahatsız oluyorduk, şikayetimiz vardı ve zaman geçirmek için değil ülkemizin kurtuluşunda payımız olsun diye bir araya geldik ve birlik ve beraberlik içinde Adalet ve Kalkınma Partisi Safranbolu teşkilatında yerimizi aldık.

Daha sonra nasip oldu belediye başkanlığı görevine geldik. Onu da yine ekip ruhu içerisinde yapmaya çalıştık. Belki ne yaptığımızı anlatamadık, 34’lü yaşlarda sizlerde takdir edersiniz ki çok genç yaşta, Rabbim bir şeyleri nasip etti. Kimseye nasip olmayacak yaşta. Belki kibir yaptık, belki gurur yaptık ama çalıştık, çalıştığımızı anlatamadık veya anlattık. Çünkü aday olduk, tekrar kazandık ve Safranbolu’daki yolların en bozuk olduğu anlarda yollarda halkımız bize %48 gibi oy vererek aday yaptı. Belki ondan sonra kibir yaptık, daha fazla çalıştık, bu sefer aday olamadık. İmtihanında en büyüğünü halkın içerisinde olmakla gösterdik.

Partimizin kuruluşundan bugüne kadar ilk on kişilik ekip içerisinde bulunan Mustafa Güngör abimiz, Lütfü Kemal Ergin abimiz ve Ovacuma Belediye Başkanımız Satılmış Kaya abimiz ahirete intikal etmişlerdir. Hepsini rahmetle anıyorum. Çünkü tamamının partimize büyük emekleri vardır.

Dediğim gibi dışarda kalınan süreç gerçekten büyük bi imtihan. İnşallah bunu başaran kullardan oluruz, olmuşuzdur. Ama harbiden de güzel bir şeymiş halkın içerisinde halk gibi olmak, gezebilmek. Büyük bi gururla, onurla taşımış olduğum Safranbolu Belediye Başkanlığından sonra rahat bir şekilde esnaflarımızla, halkımızla iç içe olabildik elhamdülillah.

Yüce Allah eğer yine nasip ederse yeni projelerimizle, zaten Safranbolu’da işler kolay, çok zor değil. Sadece burada biz ‘BİZ’ olacağız. İl başkanımız, ilçe başkanımız, teşkilatımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, basın mensuplarımız eğer hep beraber biz diyebilirsek, biz Türkiye’de birinci olarak %70-80  gibi oyla inşallah Safranbolu’muzu alırız.

Aldığımız zamanda belediyemizdeki hiçbir personelimiz rızık telaşında olmasın. Rızkın teminatı Allah’tır. Yüce Allah rızka kefildir ama imana kefil değildir.

Biz, biz olarak vekillerimizle, il başkanımızla, ilçe başkanımızla ve halkımızla beraber biz diyebildiğimiz takdirde deneyimimiz var, Safranbolu ya hakimiz dünya miras kentinin Başkanlığına aday olmuş bir belediyeyiz, ya da başkanlığa adaydık. Ve çok kısa bir zaman içinde Safranbolu Belediyemizi örnek bir belediye haline getiririz demiştik. Sözün fazlası Safranbolu’da gerekmez. Beni biliyorsunuz, ben sizi biliyorum, beraber ne yapacağımızı biz biliyoruz. İnşallah hayırlı olur diyorum.”

ADAY ADAYLARI ARASINDA EN GÜÇLÜ İSİM

7 Yıl Safranbolu Belediye Başkanlığı yapan ve 2009 Yerel seçimlerinde kamuoyunda da iddia edildiği gibi FETÖ mağduru olduğu ifade edilen Nihat Cebeci, Safranbolu’da AK Parti’nin aday gösterebileceği isimler arasında en güçlü kişi olarak işaret ediliyor.

Bilindiği gibi 2009 Yılında Necdet Aksoy, aday gösterilmiş ve Nihat Cebeci AK Parti’den aday gösterilmemişti. Aradan beş yıl geçtikten sonra o dönem Gülen Cemaati olarak adlandırılan FETÖ’ye karşı kardeşinin ve kendisinin muhabbetle bağlı olduğunu açıklamıştı. Aksoy ardından bazı usulsüzlük ve FETÖ’ye yardım iddialarından bir buçuk yıl önce görevden alınmıştı. Nihat Cebeci’nin yerine aday gösterilen Aksoy’un, o dönemin Gülen Cemaatinin gücü ile aday gösterildiği de kamuoyunda çok konuşulmuştu.

FETÖ mağduru olduğu şimdi yeni yeni ortaya çıkan Nihat Cebeci, tüm bu mağduriyetlere rağmen 9 yıl sessiz bir şekilde beklemiş ve başka bir siyasi süreç içinde de yer almamıştı. Aradan geçen 9 yıl sonra Safranbolu’da kuruculuğunu yaptığı AK Parti’den tekrar Belediye Başkan Aday Adayı oldu.