23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Safranbolu’da bulunan Bulgaristan’ın Nessebar kenti heyeti Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i makamında ziyaret etti.

UNESCO Temsilcisi Emil Nikolov, UNESCO Temsilcisi Milko Kupenov, Nessebar Belediye Meclis Üyesi Krasimira Todorova, Okul Müdürü Todorka Stanelova, Öğretmenler Petko Bojilov, Irena Bojilov ile Halk Gurubu Müdürleri, Andiopa Tsvetkova, Desislava Çervenkova ve öğrencilerden oluşan heyet Ürkmeze’e yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ederken, Safranbolu’ya ilk kez gelenler hayranlıklarını gizleyemediler.

Meclis Üyesi Krasimira Todorova, Safranbolu ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyduklarını, Safranbolu’nun yanlızca Türkiye için değil tüm dünyada da önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Todorova, 23 Nisan nedeni ile kendilerini davet eden Ürkemezer ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Çocuklar için böylesi güzel bil bayramda sizlerle birlikte olmaktan onur duyduk” diye konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı Nessebar heyetine ve öğrencilere davetlerine icabet ettikleri için teşekkür eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkemzer ise, “Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramın ev sahipliğini yapmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu vesile ile ülkemizdeki çocuklarımız ile diğer ülkelerden gelen çocuklar hem birbirlerinin kültürlerini öğreniyor hem de kaynaşma fırsatı buluyorlar” dedi.

23 Nisan vesilesi ile ülkeler arasındaki kültür ve dostluk bağlarının da güçlendiğini kaydeden Ürkmezer konuşmanın ardından konuk heyetle bir süre sohbet eferken Belediye çalışmaları, korumacılık, turizm ve tarihi hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretin sonunda Nessebar Belediye Meclis Üyesi Krasimira Todorova belediye başkanının selamları ile birlikte gönderdiği hediyeleri takdim ederken, Ürkmezer ise Belediye Başkanı ve diğer konuklara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi