"KOBİ'LER İÇİN NEFES KREDİSİ" BAŞVURULARI BAŞLADI



Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi”nin ekonomiye canlılık katacağını söyledi.

Denizbank Karabük Şube Müdürü Arif Çakır, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan’ı makamında ziyaret ederek, KOBİ’lere finansman sağlamak amacıyla TOBB önderliğinde Ziraat Bankası, DenizBank ve KGF ortaklığında hayata geçirilen, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” hakkında görüştü.

TSO Başkanı Tuncay Özcan, nakit akışının çok önemli olduğunu ifade ederek, “ KOBİ’ler için bu kredi can suyu olacak. KOBİ ve oda üyelerinin krediye erişimi için TOBB ve Karabük TSO olarak kaynak aktarıldı Bunun karşılığında Denizbank ve Ziraat Bankası’nda üyelerimizin kullanımına sunulmak üzere düşük faizli kredi fonu yaratıldı. Bu kredi 12 ay vadeli düşük faiz oranlarında bir kredi olacak.Karabük ticaret odası olarak havuzda kullandıracağımız 14 milyon civarında olacak.

Dolasıyla bu kredi ile ilgili de üyelerimiz maksimum 100 bin lira civarında kredi kulanacaklar dolasıyla aşağı yukarı biz üyemiz olan 140 tane firma ve işletmeye nefes kredisini kullandırabileceğiz bu da Karabük ekonomisine 14 milyon gibi bir sıcak para girişini yılbaşına kadar olan süreçte tamamlanması demektir. Bu hem Karabük’teki nakit akışına bir katkı sağlayacaktır.Hem ülkedeki ekonomik sorunların giderilmesi için o da deniz de bir su damlası olacaktır. İnşallah Karabük’te üyelerimiz için hayırlı olur üyelerimiz rahatlama noktasında iler yönelik bir faydası olur” dedi.

Deniz Bank Karabük Şube Müdürü Arif Çakır ise yaptığı açıklamada “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Denizbank, Ziraat Bankası ve Kredi Garanti Fonu iş birliğiyle başlattığı, KOBİ'lere piyasa koşullarının altında finans sağlanmasını amaçlandı. Bu projede ziraat bankası ile deniz bank olarak biz bu işte yarı yarıya varız 2.5 milyar Denizbank, 2.5 milyar Ziraat bankası ile birlikte toplam da 5 milyar lira piyasaya bir finansman sağlaması hedeflendi.

Burada hem piyasayı rahatlamak hem de avantajlı faiz oranı rahatlamak hedefliyor. Yüzde onluk bir başvuru oldu 6 milyon 900 lira biz, 6 milyon 900 ziraat bankası olmak üzere 14 milyona yakın bir parayı kısa sürede piyasa sürmüş olacağız. Şuanda sadece bizde 15’in üzerinde bir başvuru oldu. Bu paraya piyasaya bir can suyu olacak Kredi, 12 ay vade üzerinden ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacak. Kredinin brüt faiz oranı aylık yüzde 0,825 yıllık yüzde 9,90. Kredi azami limiti 100 bin TL. Kredinin teminatı yüzde 85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kalan yüzde 15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecek” dedi.

Çakır ayrıca, Kredi Garanti Fonunun firmalara şu an için 2 milyona kadar her zaman kefil olabildiğini ve bu rakamın önümüzdeki dönemde 10 milyon TL’ye çıkması beklendiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi