PTT 1. Lig'in 3. haftasında Balıkesirspor kendi sahasında Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi. Mücadele Balıkesirspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.


nazar değdi

Kardemir Karabükspor ilk iki haftada 6 puan toplayarak PTT 1. Lig'e hızlı bir giriş yapmıştı. Diğer rakiplerinin arasından ilk iki maçını kazanan tek takım durumundaki temsilcimiz haftaya lider olarak girdi. Balıkesirspor karşısına mutlak galibiyet sloganıyla çıkan Karabükspor, 90 dakika boyunca istediğini sahaya bir türlü yansıtamadı ve sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

PTT 1.Lig'in 3. haftasında Balıkesirspor kendi sahasında Kardemir Karabükspor ile karşılaştı. Maç Balıkesirspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maç sonrası teknik direktörler açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından açıklama yapan Balıkesirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, iki haftadır yaşanan talihsiz maçlar sonrası aldıkları galibiyet ile öz güvenlerinin yerine geldiğini ve bugün oynadıkları maçta kırılma noktası yaşadıklarını söyledi. Sözeri açıklamasında, "Oyuncularımız hakikatten ellerinden gelenin en iyisini yapıp sahada bütün varlıklarını gösterip üstün bir mücadele verdiler.

balıkesirspor karabüksporYönetimimiz türlü fedakarlıklar yapıp böyle bir takım kurdu. Açıkçası ilk iki hafta galip gelememenin ezikliğini yaşıyorduk. Hem taraftarımız hem camiamız olarak. Dolayısı ile bu galibiyet öz güvenimizi geri getirdi. Çünkü hep söylediğim bir şey var bu takım hep hedefin içinde olacak diye. Böyle rakiplerinizi yendiğimiz zaman 6 puanlık maçlar alıyorsunuz. Diğer maçlardaki kayıpları bir şekilde telafi edebiliyorsunuz. Ama bu maçları kazanmak daha önemli. Dolayısı ile oyuncularımı gönülden kutluyorum.

Seyircimizin de büyük bir bölümü cezalıydı. Onlara bu güzel galibiyeti hep beraber dolu tribünler önünde hediye etmek isterdik ama onların gönüllerinin bizde olduğunu biliyoruz. Onlara da armağan ediyoruz. Bundan sonra da hep yanımızda olsunlar. Biz bu işi başaracağız görecekler. Çünkü biz bu yolda inandık. Bundan sonraki maçlara da daha iyi hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"BU YENİLGİDEN BÜYÜK DERS ÇIKARTACAĞIZ"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise Balıkesir'den iyi bir netice ile dönmeyi hedeflediklerini fakat kazanamadıklarını söyledi. Kalpar yaşadıkları yenilgiden büyük bir ders çıkartacaklarını belirterek, "Bugün kazanamadık. Çünkü kazanacak hakikatten bir şey yapamadık.

Benim çalıştıracağım takım genelde böyle olmamalıydı diye düşünüyorum. Daha fazla mücadele eden, daha fazla koşan, daha fazla isteyen bir takım görüntüsü olması lazımdı. Çalıştıracağım tüm takımlar böyle olmalı. Ama bugün yapamadığımız için çok üzüldüm. İnşallah bu tür mağlubiyetler bize çok büyük bir ders verir ve dersimizi iyi çalışırız. Ve bundan sonra bu tür mağlubiyetler almayız.

Çünkü biz bir hedefe koşan ve bir hedefi yakalamak için mücadele eden bir takımız. Lige çıkmak için bu tür mücadeleler, bu tür oyunlar bizi lige çıkartmaz. Bunun bilinci içerisinde olacağız. Bu yenilgimizden büyük ders çıkartacağız. Aslında iki takımda fazla bir şey yapmadı. Ama ikinci yarıda rüzgarın etkisiyle yediğimiz bir gol var. İkinci gol de maç biterken oldu. 10 kişi oynuyorduk. 10 kişi oynamanın eksikliğini yaşamadık ama pozisyon da bulamadığımız için gol atamadık. İnşallah bu mağlubiyet son mağlubiyet olur" şeklinde konuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR

  • 12. dakika Bülent sol kanattan yaptığı atakla topu ortaladı. Yiğit'in kafa atışıyla karşıladığı top auta çıktı.

  • 18. dakikada Balıkesirspor ceza sahası dışından serbest vuruş yaptı. Yiğit'in attığı şut az bir mesafeyle auta çıktı.

  • 37. dakikada Bülent'in ortaladığı topu Yiğit iyi bir kafa atışıyla karşıladı fakat top auta çıktı.

  • 55. dakika Balıkesirspor yaptığı köşe vuruşunda Zeefuik'in vuruşunda topu ağlarla buluştu. 1-0

  • 90+2'de Muğdat Çelik yaptığı kontra atakla topu ağlarla buluşturdu. 2-0

Editör: Haber Merkezi