Karabük Net Haber olarak yaptığımız habere Yolbulan Şirketler Grubu sahiplerinden olan Mustafa Yolbulan yazılı bir açıklama göndererek cevap hakkını kullanmıştır.

Mustafa Yolbulan'ın açıklaması aynen şöyle;

"Karabük Net Haber’de 23.03.2019 Tarihinde yayınlanan habere istinaden açıklamamız aşağıdadır.

KARDEMİR A.Ş. Kömür temini yapanlar arasında bulunan ve Türkiye temsilcilisi olan X. Coal şirketinin geçtiğimiz aylarda Avusturalya’dan ithal ettiği ve KARDEMİR’e teslim ettiği 75 Bin Ton kömürün analizlerinde Alkali oranı en fazla %1.7 çıkması gerekirken, %3.02 gibi bir değere sahip olduğu öğrenilmiştir.

Alkali oranının haberde ifade edildiği gibi önem arz etmeyen bir değer değil, aksine yüksek fırınların yıpranmasında önemli rol oynayan kömür içindeki bir bileşimdir. Ayrıca uçucu ve nem oranı standartlara uygun olmadığı anlaşılmıştır.

Söz konusu şirket bu nedenden dolayı 1 Milyon 250 Bin Dolar KARDEMİR’e şartname gereği ceza ödemiştir. Bir firma sattığı malda %10 gibi bir ceza ödemeyi göze alıyorsa, demek kar oranı %50’lerde denilebilir.

Ayrıca tüm bu süreç bizzat tarafımca takip edilip ortaya çıkarılmıştır ve bu konuda da bana diğer Yönetim kurulu Üyeleri destek vermiştir.

Söz konusu haberde belirtildiği gibi, KARDEMİR’e verilen alkali oranı yüksek olan kömürün benim veya Yolbulan’lara ait hiçbir şirket ile alakası yoktur.

Yine sürecin içinde bulunan ve iş akitleri fesih edilen müdürler ise X. Coal şirketinin kömürünün alınması için ısrarda bulundukları ve hiçbir sakıncası olmayacağı yönünde görüş beyan etmeleri de konun ayrı bir yönüdür.

Söz konusu alım kararının 07.01.2019 tarihli yönetim kurulunda 5 yönetim kurulu üyesi muhalefet şerhi koymuştur. Ama Ahmet Aycan ve özellikle Mehmet Aguş hararetli bir şekilde yazılı ve sözlü savunmaları ile diğer firmalar elimine edilerek, 5'e karşı 6 oyla söz konusu kömür alımı gerçekleşmiştir.

Sonuç olarak Karabük Net Haber’in ilgili haberi tamamen yanlış ve doğrulardan uzaktır. Konun gerçeği bu özetten ibarettir.

Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla."

Editör: Haber Merkezi