2014 Yerel seçimlerinde MHP’den Safranbolu Belediye Başkan adayı olan Mustafa Özata, her ne kadar seçimlerin üzerinden 4 yıl geçse de aday olduğu Safranbolu’yu yakından takip ediyor ve zaman zaman tarihi ve turistik kent ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Son olarak geçtiğimiz Kurban Bayramında, AK Parti Safranbolu ilçe teşkilatının bayramlaşma töreninde İlçe Başkanı Ali Kaya’nın yaptığı konuşmaya tepki gösteren Özata, ilçe başkanını halkın iradesine saygı göstermemekle suçladı.

Özata sosyal medyası aracılığı ile yayınladığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Kendi Partisinden seçilen ve seçilmesi için çaba harcadığı seçilmiş belediye başkanının neden görevden alındığı, suçlu ise neden cezasını çekmediğini, değilse neden göreve dönmediğini açıklamak yerine, kayyumluk sistemini övmesini kabul etmiyorum.

Elbette atanan Kaymakamın manevi şahsiyeti ile hiçbir sorunum olamaz, ancak bu kentin öz evladı olarak kimse benim bu kentin kayyumla yönetilmesini hazmetmemi beklemesin.

Şayet seçilmişler kenara alınıp, atanmışlarla bu makamlar yürütülecek ise her demde vesayetten şikayetimiz, halkımızın takdiri 15 Temmuz ruhu gibi kavramlar içi boş bir söyleme dönüşmez mi?

Siyasiler, çeşitli nedenlerle çeşitli söylemlerde bulunabilirler, ancak asla ve katta demokrasinin dışında kalan bir tavrı benimseyip övemezler, övmemeliler.

Adaylığım dönemimde kendi listemden girenler dahil, Safranbolu Belediye Meclisi Üyesi olarak seçilmiş değerli Meclis üyelerinin, tüm partiler dahil bu garabeti ve kendilerine reva görülen durumu kendi vicdanlarında değerlendirmeleri gerekmektedir.

Bildiğim kadarıyla, kayyum asli görevinin maaşını alırken aynı zamanda vekaleten yürüttüğü görevinde gün bazlı yevmiyesini alıyor. Aynı zamanda açığa alınan belediye başkanı da 2/3 maaşını almaya devam ediyor.

Madem kayyumlukla işler hiç sorunsuz mükemmel bir şekilde yürüyor, o halde seçim yapmaya, milli servetimizden harcamalar yapmaya gerek yoktur. Kaymakamların maaşına Belediye Başkanlığı maaşını da ekleyelim, Meclis üyeliğini de kaldıralım ve sistem böyle devam etsin.

Aslında AK Parti ilçe Başkanının ‘Benim kentim nasıl kayyumlukla idare edilir, hemen demokratik platforma dönelim, Meclis seçimini yapsın diye mücadele etmesi gerekir.’

Muhalefet Partilerinin yöneticileri ise bu konuyu sürekli her ortamda gündeme getirip, çözmeye çalışmalıdır.

STK’lar, Basın ve Kent Konseyi neden hiç konuşmaz?

Safranbolu’muza yazık oluyor.”

Editör: Haber Merkezi