31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Belediye Başkanlığı, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeliği seçimlerinin yanı sıra köy ve mahalle muhtarlık seçimleri de gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük ilinde de özellikle köylerde yapılacak olan muhtarlık seçimleri ile ilgili seçmen listelerinde oynamalar ile ilgili iddialar artık rahatsız edici boyutlara gelmiş durumda.

Muhtarlık seçimlerine girenlerin yakınlarının ikametini köy adresine kaydırma işlemi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündemine “Seçmen taşıma” olarak gelmiş ve dile getirilmişti.

İşte tam bu noktada Karabük Merkeze bağlı Başköy Köyünde yaşandığı iddia edilen seçmen taşıma ve seçmen silme konuları “Bu kadar da olmaz dedirten bir cinsten.”

Karabük Merkeze bağlı Başköy Köyünde 70 yıldır yaşayan Sezgin Kılıç, 20 yıllık Köy Muhtarı Sami Gedik’in karşısına aday olarak çıkınca yıllardır köyde yaşayan insanların, köy ikametinden silindiğini ve hiç tanımadığı yabancı insanların köy ikamet kaydına alındığını iddia etti.

Kılıç “70 yıl önce doğduğum ve 70 yıldır yaşadığım köyümden muhtar adayı olunca, mevcut muhtarımız köyümüzün yerli halkı olan en az 20-25 kişiyi köy ikamet kaydından sildirmiş. Hiç tanımadığımız 20-25 yakın insanı da sanki köyümüzde oturuyor ve yaşıyor gibi kayıt yapmış.” Diye konuştu.

İMAMIN BAĞ EVİ ONLARCA SEÇMENİN EVİ OLMUŞ

Sezgin Kılıç, Başköy imamının da bu muhtarlık seçim yarışmasına dahil olduğunu öne sürerek “Köyümüzde imamlık yapan kişinin bağ evine 5-10 tane tanımadığımız yabancı insanların kaydı yapılmış. Bir din adamının böyle işlere dahil olması köy halkı olarak bizi fazlasıyla üzdü.” Dedi.

ESKİ MUHTARIN KAYDI BİLE SİLİNMİŞ

Başköy Köyünde eskiden muhtarlık yapan ve azaları olan bazı köy halkının da bu köyde oturmuyorlar diye mevcut muhtar tarafından kayıtlarının mevcut muhtar tarafından silindiğini söyleyen Kılıç “Doğma büyüme Başköylü olan ve hatta köy de bir zamanlar muhtarlık yapan, azalık yapanların kaydını bile silen muhtarımız, kendine oy vermeyeceğini düşündüğü birçok kişiyi bu köyde yaşamıyor diye ikamet kaydını silmiş.” Diye konuştu.

İLK ŞEHİTLERİMİZDEN POLİS ERCAN HIRÇIN’IN BABASININ BİLE KAYDI SİLİNMİŞ

Karabük Nüfusuna kayıtlı ilk şehitlerimizden olan Polis Ercan Hırçın’ın babası Bilgin Hırçın’ın da bir süredir Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor diye köy ikametinden kaydı silindiğini belirten Sezgin Kılıç “Köyümüz nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Ercan Hırçın’ın babası Bilgin Hırçın’ın ikamet kaydını bile köyden sildiren gözü dönmüş muhtarımız, Bilgin Hırçın’ın yeni ikamet adresini Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi diye yazdırmış. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamış değiliz.” Dedi.

ŞİKAYET YOLU KİŞİLERE KAPALI

4 Ocak tarihinde askıya çıkan seçmen listelerinden bunları tespit ettiklerini belirten muhtar adayı Sezgin Kılıç, “İl ve İlçe seçim kurullarına giderek şikayet etmek istedik, fakat 4 Ocak’tan sonra şikayetleri bir tek siyasi partiler yapabiliyormuş. Biz ise tüm bu seçmen silme ve taşıma olaylarını seçmen listeleri askıya çıkınca gördük. Hangi kapıyı çaldıysak bir sonuç elde edemedik.” Diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi