Karabük merkeze bağlı Çerçiler Mahallesi Muhtarı sokak köpeği yavrularını sosyal medya yayınlayarak sahiplendirdi. 


Mahalle muhtarı Halim Kaya “Hayvan Severler” sitesine verdiği “Karabük bu güzellere bir şans verin!!” duyurusu ile yavru köpeklere ilk sahiplerini buldu.

Muhtar Kaya, “Mahallemizdeki sokak köpekleri Karabük Belediyesi ekipleri tarafından toplandı. Ancak 1 tanesini yakalayamadıkları için kaldı ve uzun bir zaman sonra saklandığı yerden 5 tane güzel yavru ile sokağa çıktı. Bu güzel yavruları sahiplendirmek için verdiğimiz ilan sonucu bugün ilk sahibi geldi ve Çakır ismini vereceğini söylediği yavruyu aldı.” dedi.

Yavruyu sahiplenen Büşra Hayta ise, “2 aydır köpek yavrusu istiyordum. İlanı görünce çok sevindim. Arkadaşımla birlikte geldik. Veterinerimizle de görüştük. Onun kontrolü ve tavsiyeleri ile yavruyu sahiplendik. Çünkü sokağa terk edilen can’lar sokaklarda çok ciddi yaşam mücadelesi veriyor. Sokaklarda çok hırpalanıyorlar. Araba çarpıyor, insanlar eziyet edebiliyor ya da aç ve susuz kalıyorlar.” dedi.

Satın almayın sahiplenin

Vatandaşları bakabilecek güçleri varsa küçük yavruları almaya ve sahiplenmeye çağıran mahalle muhtarı Halim Kaya, ‘Geride kalan 4 küçük yavrunun da böyle ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları var. Yanlarına yaklaştığınız zaman yavruların gözlerinin içi parlar. Beni al dercesine bakarlar. Hayvan severlerin mahallemizi ziyaret etmelerini ve hayvan sahiplenmelerini diliyorum. Satın almayalım, sokakta sıcak yuva bekleyen yavruları sahiplenelim.” diye kaydetti.

Editör: Haber Merkezi