Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi milletvekili adayları, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Esnaf ziyaretleri ile çalışmalarını sürüdüren Saadet Partisi Milletvekili Adayı Muhsin Çebi yaptığı bir açıklamada "Sayın Vergili'den cevap bekliyoruz" diyerek Marzinc konusunu yeniden gündeme getirdi.

Karabük çevre kirliliği konusunda Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır diyen Çebi, "Çevreyi kirletme konusunda başımızda bir sanayi kuruluşu varken, dönemin ileri gelen yöneticilerinin basiretsizliği nedeniyle, bir kirlilik kaynağına daha sahip olduk. Tüm hemşerilerimizin bilgisi dahilinde MARZINC Karabük’e kurulmasın diye Saadet Partisi olarak çok mücadele verdik, maalesef tüm ikazlarımıza rağmen Sayın Vergili’nin de içerisinde yer aldığı şehrin ileri gelenleri, ikazları dikkate almayıp, daha önce Türkiye’de 2 farklı bölgeden zararları tespit edildiği için kovulan bu işletmeyi Karabük’te kurmak için büyük bir irade ortaya koydular.

Geçtiğimiz aylarda yine aynı Sayın Vergili’nin MARZINC sağlığımızı tehdit ediyor diyerek, kapatılması için ciddi bir mücadele verdiğini gördük ve sevindik, zannettik ki sonunda Vergili’de doğruyu gördü. Başta çok ciddi karşı bir söylemle ve afişlerle alanda yer alan Sayın Vergili, sonra birdenbire karşı olmaktan vazgeçti galiba. Başlattığı karşıtlık kampanyası bıçak keser gibi bitti. Buradan Sayın Vergili’ye soruyorum; sizi bu kadar hararetli ve yoğun bir şekilde MARZINC’e karşı olmaya iten sebep neydi, sonrasında bir anda neden durdunuz? Sayın Vergili cevabını verir inşallah. Belediye başkanları keyfi hareket edemezler, bu millet sizi seçerek Karabük’ü size emanet etmiştir. Şimdi Marzinc zararlı bir işletme ise neden kapattırmak için mücadeleye devam etmediniz, yok değilse neden aleyhinde aslı olmayan sözler söylediniz? Bu sorularımızın cevabını da bir Karabük’lü olarak, bir milletvekili adayı olarak Sayın Vergili’den bekliyorum.” ifadelerini kullandı.