Karabük Üniversitesi (KBÜ) Gastronomi Kulübü tarafından hayata geçirilen "Safranbolu Kültür ve lezzet Keşfi" projesi kapsamında İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden öğrenciler Safranbolu'ya gelerek yöresel yemek yaptı.

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezinin (SAKEM) destekleriyle Aslanlar Şubesi'nde yapılan etkinlikte öğrenciler, peruhi, sütlü keşkek ve safranlı zerde yaptı.

Kulüp Başkanı Hasan Semiz, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki turizm kulüplerini davet ettiklerini söyledi.

Safranbolu'nun lezzet ve kültürünü tanıtmak istediklerini ifade eden Semiz, "Bu tür etkinliklerle projemiz devam edecek. Safranbolu'ya ait kültürel ve lezzet bakımından konferans verilecek. Daha sonra arkadaşlarımıza Safranbolu'yu gezdireceğiz. Sosyal projelerimiz oluyor. SAKEM'de daha önce popüler mutfak kursumuz oldu. Yemeğe muhtaç insanlara yemek yapıp, yemek dağıtma etkinliğimiz oldu. Bu anlamda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer başta olmak üzere, SAKEM Yönetiminde teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Özyeğin Üniversitesi'nde Otel Yöneticiliği 4. sınıf öğrencisi olan Polonyalı Roseanna Dohoda ise Safranbolu'ya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Öğrenciler daha sonra yaptıkları yemekleri tattı.

Editör: Haber Merkezi