Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ana sınıfından liseye, üniversiteden kamu kurumlarına kadar eğitimler vermeye devam ediyor.

Bölgenin en kapsamlı itfaiye binasına ve en deneyimli personeline sahip olan Safranbolu İtfaiye Müdürlüğü, Safran Çiçeği Ana Sınıfı Öğrencilerini konuk etti.

İtfaiye Müdür Vekili Mehmet Gökçü tarafından yeni hizmet binası gezdirilen minik öğrenciler daha sonra itfaiye erleri gözetiminde yangın tatbikatı yaptılar.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; ”Safranbolu ve çevre ilçe ve köylerde çıkan yangın gibi olaylara çok kısa sürede müdahale eden, arama kurtarma çalışmalarında AFAD gibi kurumlara destek veren Safranbolu İtfaiye Müdürlüğümüz belirli periyotlar halinde eğitim ve seminerler de vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda öğrencilerimize de çeşitli zaman aralıklarını yangına müdahale, yangın anında neler yapmalıyız gibi konularda eğitimler veriliyor. Böylesi önemli konularda eğitimin erken yaşta verilmesi önceliğimiz. Özellikle minik öğrencilerimizin gerek itfaiye binamızı gezmeleri esnasında gerekse tatbikatlarda mutlu olmaları, bilgi sahibi olmaları bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu.

İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise tatbikat ve eğitimlerin devam edceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi