Bağışıklama hizmetleri, aşıyla korunulabilir hastalıkların, buna bağlı sakatlık ve ölümlerin önlenmesi açısından çocuklara yönelik en önemli toplum sağlığı mücadeleleri arasında yer almaktadır.

Bu kapsamda ilimiz de 2018-2019 Eğitim - Öğretim döneminde;

İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (difteri-boğmaca-tetanoz-çocuk felci /dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşıları, Ortaokul 4.sınıfta (8.sınıf) öğrenim gören öğrencilere ise Td (erişkin tip difteri-tetanoz) aşısı uygulaması yapılacak.

Bu kapsamda İlimiz genelinde 2018-2019 Eğitim - Öğretim döneminde hizmet veren 61 İlkokulda, İlkokul 1. sınıfa giden 2788 öğrenciden 2346 ‘si MMR(Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak) aşısı ile aşı yapıldı. 442 öğrenci ise devamsızlık, red, vb nedenlerle aşı olmadı. Okulda devamsızlık nedeni ile aşılanamayan çocukların aşıları Aile Hekimleri aracılığı ile tamamlanacak.

Kasım ve Aralık Aylarında İlköğretim 1. Sınıf öğrencilerinin DaBT-İPA (difteri-boğmaca-tetanoz-çocuk felci /dörtlü karma) aşıları ve 8.sınıf öğrencilerinin Td (erişkin tip difteri-tetanoz) aşıları planlama yapılarak tamamlanacak.

 

 

Editör: Haber Merkezi