Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal'ın Karabük Üniversitesi'nde rektör olarak görev yaptığı dönemde fikir olarak ortaya çıkan ve son dönemde gündemdeki yerini koruyan havaalanı ile ilgili milletvekilleri arazide incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Karabük Üniversitesi'nde gerçekleşen protokol ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar'ın da elini taşın altına koymasıyla birlikte küçük ve orta ölçekli uçakların iniş yapabileceği uçuş eğitim pistinin yapılması planlanan bölgede Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal incelemelerde bulundu.

Milletvekili Uysal beraberinde getirdiği proje görselleri ve raporlar ile birlikte konuyla ilgili Mehmet Ali Şahin'i bilgilendirerek pistin yapılması planlanan alanı gezdirdi.

Daha önce konu ile ilgili Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Karabük’ün merkeze bağlı Aşağıkızılcaören köyü sınırları içinde bulunan 769 bin 401,34 metrekarelik ormanlık alanın, Eğitim ve Araştırma Maksatlı Üniversite Tesisi (Hava Alanı) yapılması maksadıyla Üniversite adına 24 ay bedelsiz ön izni, 30.05.2017 tarihinde Bakanımızca onaylanmıştır. Havaalanı yapımı ile ilgili süreç planlandığı gibi aksamadan devam etmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.